zeg nee tegen het pietenpact

Quoted post

Ghandi

#1384 Re:

2016-11-12 15:24

#1325: Nic -  

belachelijk?

Vraagt men aan de andere geloofsgroepen om hun tradities, feesten  en feestdagen te veranderen omdat het enkel progressievelingen,  die tegen het behoud van een traditie zijn ten alle koste een statement willen maken, dat wij wederom racistisch zijn? De bange blanke mens theorie?

Niet alles moet voor jullie ideeen en idealen wijken, de mensen zijn het beu om monddood gemaakt te worden.

Conservatief, behoudsgezind is niet pejoratief (negatief) omdat mensen vasthouden aan hun gechiedenis, tradities, normen waarden en zeden.  Een minderheid, die haar marxistische geinspireerde, op een utopie gebasseerde ideologie oplegd aan de meerderheid van de bevolking, dat noemt men buiten Europa een dictatuur.  

Conservatief zijn heefft niks te maken met racisme.

Sinterklaas en zwarte piet als kinderdervrienden dee een kan niet zonder de ander, de traditie gaat zelfs terug tot in de tijd toen het woord racisme nog niet eens bestond.  Een christelijke bisschop uit Smyrna, die kinderen uit de slavernij vrijkocht in het Byzantijnse Rijk 3e eeuw na chr, en ze te werk sdtelde voor een loon als vrije mensen, genaamd knechten zodat ze nadien niet in de slavernij zouden hervallen.

Oh 't is voor de kinderen, hebben jullie andersdenkenden in jullie jeugd niet de gelegenheid gehad om de originele zwarte piet te ervaren, hebben jullie toen niet van het kinderfeest genoten, van de magie?  Waarom willen jullie het dan ten alle koste veranderen tegen de wil in van waarschijnlijk 85% van de bevolking?  Waarom doen jullie dit onze kinderen aan?  Zijn jullie niet de egoisten in dit verhaal?

trouwens wordt er in Belgie iets in de weg gelegd voor de atheisten, satanisten, protestanten, joden, moslims, liberalen, socialisten, communisten en anarchisten is men niet vrij om zijn gedacht te zeggen?  Of  mogen christelelijke en Europese mensen van ieder gedacht die hun zeden normen en waarden willen behouden daar geen gebruik van maken.

Is het omwille van het feit dat we blanke christelijke Europeanen zijn?

 

Wat is de volgende stap?

- St Maarten aanpakken?

- de kersstallen verbieden  (Zweden, Duitsland)

- de kerstverlichting verbieden omdat ze andere geloofsgroepen stoort? (Zweden)

- Kerstmis als officieel feest niet meer erkennen  (omdat het christelijk is?)

 

REFERENDUM?

Misschien dat men beter een bindend referendum uitschrijft over het verderbestaan van de Christelijke tradities in de toekomst in Vlaanderen en belgie, over de scheiding tusqsen kerk en staat, die blijkbaar via dekreten, gemeentereglementen, pietenpacten omzeild wordt?

Of zullen we nog een ander voorbeeld aanhalen.

De bescherming van de westerse cultuur tegen nihillistische zelfdestructie door progressieve elementen in de samenleving.

Het woord samenleving bestaat uit 2 delen samen+leven,  als jullie de tradities en aspiraties van 1 deel van de bevolking niet willen respecteren, dan kan je moeilijk  verwachten dat datzelfde volk nog met u wil samenleven?  ik vind het heel eigenaardig dat jullie dat nog steeds niet willen begrijpen.

Btw er bestaat geen enkele ideologie ter wereld die de kinderen magie en blijdschap brengt, Zwarte piet doet dat. 

 ik zal het op zijn Antwaarps zeggen:  Gelle stinkt!  ( en ik hoop dat men op 6 december zijn kinderen thuishoud of te wel wijkcomites met  zwarte pieten opricht om de kinderen op te vangen, zodat ze van het politieke correcte mega-event wegblijven)

BTW als iemand stinkbommen heeft ge weet wat ge ermee moet doen, ludiek geweldloos protest :-)

 

 

 

 

 

 

Reacties


Gast

#1401 Re: Re:

2016-11-12 15:33:39

#1384: Ghandi - Re:  

 Groot gelijk. Aanpassen aan ONZE cultuur of oprotten!