Voor de Oostendse luchthaven

Quoted post


Gast

#1

2016-08-10 12:12

Onze luchthaven moet blijven en meer toeristische vluchten naar Spanje en andere landen aantrekken ..

Reacties

Zwitserland

#111 Re:

2016-08-11 16:45:56

#1: -  

Ik zou even willen aangeven dat ik 25 jaar in de omgeving woonde - maar dan onder de baan die vliegtuigen nemen naar en van de luchthaven - dus de vliegtuigen vliegen letterlijk boven mijn ouderlijk huis. Ik kan alleen zeggen dat wij toch wel een aantal zaken hebben meegemaakt die niet zo koosjer waren en waarvoor een actiegroep misschien wel belangrijk is geweest (niet enkel geluidslast maar ook kerosine op tuinmeubelen en dakpannen die van daken op de grond vlogen door de turbulentie).
De mensen die toen in de regio zijn gaan wonen werden gerust gesteld dat de luchthaven in Oostende nooit verder zou worden uitgebouwd. Er zijn toen ook bepaalde (onveilige) vliegtuigen geband uit de luchthaven.

Zelf merk ik minder op dat er vluchten zijn, dit is gekend geluid en inderdaad als er een vliegtuig overvliegt moet je je gesprekspartner aan de telefoon even zeggen dat je een minuutje niets hoort. Moet je de tv even op pauze zetten want je hoort niets meer, moest ik regelmatig oordoppen in mijn oren doen om in slaap te kunnen vallen als er een vliegtuig staat op te warmen, davert het huis en sommige hebbedingen even,.... Maar zie je ook mensen die op bezoek zijn vol bewondering kijken naar dat vliegtuig recht boven hun hoofd.

Met andere woorden begrijp ik de mensen die een luchthaven wensen, en graag interessante bestemmingen wensen voor hun vakantie zodat we niet allen naar Brussel en .. moeten om op reis te kunnen met het vliegtuig. Kunnen we allen onze kinderen laten genieten van te gaan kijken naar de vliegtuigen.
Maar ik begrijp ook de omwonenden die soms last hebben van al dit moois, econimisch interessante evoluties,... We moeten veel verdragen en ik denk niet dat het veel gevraagd is om bijvoorbeeld de mensen gewoon op voorhand te laten weten dat ze een paar dagen in het jaar geluidshinder zullen hebben voor de oefenende piloten. Zo kunnen ze met mijn kindjes even andere plannen maken, of als mijn dochter nog haar dutje moet doen overdag kunnen ze misschien elders terecht hiervoor.

Het is dus eenzijdig verhaal. Ik zou jullie in jullie reacties en uitlatingen hier even willen vragen om minder heftig te reageren op de omwonenden.