Géén Aldi ? Dan een Lidl in Wissenkerke

Quoted post


Gast

#81

2016-03-16 11:36

De verschillende supermarkten die destijds bezwaar hebben gemaakt tegen de Aldi hebben allen afspraken gemaakt met de gemeente, deze afspraken zijn in verschillende vormen voldaan.
Daarbij heeft de AH op Kamperland heeft als grootste ondernemer het grootste voordeel gehad echter heeft deze beste man nooit genoeg, dit resulteert in het opnieuw aanhalen van oude verhalen en het helaas toch terug trekken van de Aldi.
In het verleden hebben er tal van onderzoeken plaats gevonden ivm meer leefbaarheid op het eiland, de uitkomst was telkens duidelijk: op Kats en Geesdijjk na is er in ieder dorp voldoende winkelruimte en leefbaarheid maar aan Wissenkerke moet gewerkt worden.
Hierdoor is het Aldi project ontstaan, wat mij persoonlijk erg stoort is dat er dus voldoende winkelruimte beschikbaar was in bijvoorbeeld het dorp Kamperland maar de fijne AH ondernemer toch mocht uitbreiden, dit natuurlijk zodat hij zich niet meer bezig zou houden met de bouw van de Aldi.
Vervolgens een aantal jaren later heeft meneer nooit genoeg en begint hij de boel weer aan te kaarten.
Er is hier iemand die Wissenkerke een sprookjesdorp noemt met maar 1400 bewoners en een paar kleine ondernemingen echter is het zo dat deze persoon het niet enkel tot Wissenkerke moet betrekken, men zou het grotere verhaal moeten zien.
Ja Wissenkerke heeft maar 1400 bewoners, maar hoeveel bewoners heeft Noord-Beveland?
Hoeveel toeristen heeft Noord-Beveland?
Pas wanneer je breder kunt kijken dan enkel de 1400 inwoners van Wissenkerke zie je dat een prijsvechter goed zou zijn voor het hele eiland, het geld dat nu naar Goes/Middelburg of Schouwen-Duiveland gaat kan op het eiland blijven met als resultaat dat de middenstand verbeterd word, er zullen meer kleinere winkeltjes bestaansrecht hebben en houden.
Er zullen meer bewoners op het eiland blijven, goed voor iedere sector.
Denk hier eens aan de volgende keer dat er iemand met commentaar komt.

Reacties

Karakter

#82 Re:

2016-03-16 13:22:12

#81: -  

 Goed geschreven, helemaal mee eens