Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Quoted post

S.S.R

#28

2011-10-07 15:44

nA EEN BEETJE GOOGELEN VOND IK DIT OP INTERNET:

Gemeente Zoetermeer:"De stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer is redelijk extreem,"

De Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer krijgt geen toestemming om zich te vestigen in een bedrijfspand aan de Willem Dreeslaan in Oosterheem. Dat blijkt uit een brief die aan de stichting en aan Midi Center, dat het bedrijfspand verkoopt, is gestuurd.

“Het gebouw mag niet voor levensbeschouwelijke doeleinden worden gebruikt,” licht een voorlichtster van de gemeente toe. “De gemeente heeft de regie in handen over welke functies in het gebouw komen.” In het pand mogen volgens het bestemmingsplan alleen bedrijven zich vestigen.

De Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer, voorheen Stichting Al Ichlaas, houdt zich bezig met het geven van lessen in de koran en Arabische les voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar, om basiskennis op te doen van de islam. Daarnaast bieden ze ook sporten en recreatie-activiteiten aan. De gebedsactiviteiten en levensbeschouwelijke lessen zijn in strijd met het bestemmingsplan.

Woordvoerster gemeente “Reputatie van de stichting discutabel”
Behalve het bestemmingsplan speelt volgens de gemeente ook mee dat reputatie van de stichting discutabel is. “De stichting is redelijk extreem,” legt de woordvoerster uit. “Er is bijvoorbeeld een strenge scheiding tussen jongens en meisjes. Dat bevordert de integratie niet.”

De gemeente is niet van plan een alternatieve locatie voor de stichting te vinden. “Dat doen we voor niemand, dus ook niet voor deze stichting.” Eerder liepen de plannen voor de bouw van een moskee aan de Spruitkoolakker ook op niets uit. “De stichting had daar 600 vierkante meter grond gereserveerd, maar de koop is niet doorgegaan.”

Mocht de verkoop van het bedrijfspand ondanks de waarschuwing van de gemeente toch doorgaan, dan zullen de betrokken partijen, waaronder de stichting en Midi Center, een boete moeten betalen.

De stichting was niet voor commentaar bereikbaar.
(AD/14-04-2009)

Moskeewijzer.nl

Labels: Moskee

Article source: http://www.zoetermeernieuws.nl/2011/10/gemeente-zoetermeerde-stichting.html

iK BEGRIJP DUS NIET ZO GOED WAAROM ZE DIT NU INEENS WEL HIER WILLEN VESTIGEN!
Midden in een woonwijk, tussen de koophuizen!

Reacties

Ethan

#42 Re:

2011-10-07 20:24:08

#28: S.S.R -

Deze Al- Ichlaas? Dat is niet een beetje extreem, dat is zéér extreem, hier halen ze Anwar al-'Awlaqie aan als respectabele geleerde (Dat is die terrorist die de Amerikanen vorige week hebben neergekacheld)

 

http://www.al-ichlaas.nl/video/lezingen/620-geleerden-blind-volgen.html

 

http://ejbron.wordpress.com/nieuws/