Zeg NEE tegen asielzoekers in Albrandswaard!

Quoted post


Gast

#350 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-06 22:18

#344: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Is de westerse wereld niet ook zwaar onderdrukt door de kerken tot ver in de twintigste eeuw? En andere delen van de wereld nog steeds, trouwens. Zoals je zelf zegt, worden de kerken pas in de laatste vijftig jaar naar de achtergrond gedrukt in ons land. Leefden wij vijftig jaren geleden dan niet ook nog in de Middeleeuwen, zoals ik erg vaak de rechtse hoek hoor spreken over de moslim? Waarom moeten wij ons dan op de borst kloppen voor een Verlichting die kennelijk nu pas effectief genoeg is om de scheiding van kerk en staat merkbaar door te voeren? Grote delen van de wereld zijn aan die Verlichting nog niet toe, omdat zij eeuwen lang onderdrukt zijn, vaak door ons, en hun religie jiust een bindend middel was voor hun eenheidsgevoel en een instrument om zich aan de onderdrukking te ontworstelen. het is dus helemaal niet vreemd dat juist daar waar de ontworsteling het moeizaamst is, de religie de sterkste greep heeft op de samenleving.

Tuurlijk zijn er goed en slechte moslims, net zoals er goede en slechte christenen zijn. Nee, zoals er goede en slechte MENSEN zijn, om het even welk plakplaatje je erop plakt. Maar zo zijn er dus ook goede en slechte vluchtelingen, maar is dat een reden om de goeden tekort te doen vanwege die slechten, die, zoals we gezien hebben, overal voorkomen?

Bovendien, niemand is alleen maar goed of alleen maar slecht. Ook het grootste monster heeft zijn gevoelige kanten en lieve momenten, net zoals de grootste heilige zijn woede en agressie kent (zie maar het bestormen van de tempel in het nieuwe testament).

Punt blijft: moet je de mensen die om terechte redenen vluchten en hulp nodig hebben de deur wijzen vanwege generaliserende opvattingen over een godsdienst (of ideologie, volgens sommigen)?

Probeer de holle kreten van de populisten er eens niet bij te betrekken, maar denk er eens voor jezelf over na en geef jezelf antwoord.

Is het niet juist een Nederlandse norm om een stoel aan te schuiven en de gast bestek te geven, "toe, eet een hapje mee joh"?

Reacties

zucht

#353 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-06 22:20:40

#350: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Of je bent moslim of een christengekkie of gewoon onwijs debiel.


Gast

#355 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-06 22:22:40

#350: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Je moet goed kijken wat je hier binnen haalt , ik ben voorstander voor controleerbare opname van vluchtelingen uit de omringende landen van syrië alleen gezinnen  maar goed kijken of het het hier thuis hoort met denkwijze zo niet gelijk terug