geen azc harderwijk

Quoted post


Anonymous

#3

2015-09-30 09:46

Hoe komt het dan dat ik toch ook veel vrouwen en kinderen tussen al die mannen zie lopen? En dat veel gezinnen de mannen voorop sturen is helemaal niet eens zo vreemd, want de overtocht is -letterlijk- levensgevaarlijk en dan stuur je toch niet vrouwen en kinderen eerst? Jij wel?

Ja, er zijn af en toe opstootjes in AZC's, maar ook dat is niet vreemd. Stop 300 tot 1500 mensen die elkaar niet kennen, met niets anders gemeen dan dat zij hun familie, vrienden en vaderland hebben achter moeten laten en nu moeten leven in een omgebouwd klooster, school, kazerne, wat dan ook, veel te dicht op elkaar, zonder al te veel privacy en zonder concrete vooruitzichten (want daarom zitten ze daar, anders zouden ze al een ander traject ingaan). Dan krijg je mot, ja, om het even van welke afkomst die mensen zijn.

Lopen eens door het centrum op zaterdag en stoot eens wat mensen aan. Mensen, die een eigen inkomen en onderkomen hebben, die hier wonen en werken, zich geen zorgen hoeven te maken of ze binnenkort het land uitgezet zullen worden en dus weer op pad kunnen, mensen als jij en ik. Zie hoe kort onze lontjes zijn, welke beledigingen en bedreigingen je naar je hoofd geslingerd krijgt. Wat denk je dat gebeurt als jij daar niet van gediend bent en antwoord terug geeft? En noch jij, noch degene die je aanstoot kennen zelfs maar een fractie van wat de asielzoeker heeft meegemaakt en van de stress die die nu nog heeft omdat hij als vee opgesloten zit, zonder zekerheid, vaak zonder zijn gezin, zeker zonder familie en vrienden.

Onze ouders en grootouders, voor zover ze op de vlucht geslagen zijn, zijn ook naar Amerika gevlucht als ze zich dat konden permitteren. En wie dat niet kon vluchtte dan maar naar ergens in de regio waar het gevaar minder groot was. Net zoals het overgrote merendeel van vluchtelingen in tentenkampen zit in de buurlanden.

Ja, mevrouw uit België, hadden wij Nederlanders de gevluchte Belgen ook meteen moeten terugsturen in 1914-'18? Zonder enig pardon. We hebben die Belgische vluchtelingen toen ook niet al te best behandeld in eerse instantie, maar teruggestuurd hebben we ze niet. Alleen een onmens stuurt medemensen terug de vuurlinie in.

Reacties


Gast

#13 Re:

2015-10-04 09:39:25

#3: -  

 Sorry hoor maar als gezin zijnde ga je met zn alle weg of met zn alle ten onder dan heeft u wel een laffe man als hij zijn vrouw en kinderen achterlaat in een oorlog gebied dan ben je voor mij een idioot