Neen tegen een moskee in Ninove!

Quoted post


Gast

#328 Re: Re:

2015-05-31 17:09

#239: Marnix - Re:  

De Belgische Grondwet.

Art 19:
De vrijheid van eredienst, de vrije openbare uitoefening ervan, alsmede de vrijheid om op elk gebied zijn mening te uiten, zijn gewaarborgd, behoudens bestraffing van de misdrijven die ter gelegenheid van het gebruikmaken van die vrijheden worden gepleegd.

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Art 9:
1. Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; ... alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen, zowel in het openbaar als privé zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uitdrukking te brengen in erediensten, in onderricht, in practische toepassing ervan en in het onderhouden van geboden en voorschriften.

2. De vrijheid zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uiting te brengen kan aan geen andere beperkingen worden onderworpen dan die die bij de wet zijn voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de openbare veiligheid, voor de bescherming van de openbare orde, gezondheid of goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.

 

Ik ga akkoord dat je een specifieke plek niet zo goed kan vinden door verkeersproblemen, straatdrukte of dergelijke. Maar die mensen hebben evenveel recht als u en ik om hun geloof te uiten, dus ook om een moskee te bouwen. Natuurlijk moet dit eerst wel goedgekeurd worden door de gemeente en dergelijke, maar zeggen dat ze geen enkele moskee mogen bouwen en dit boycotten is tegen de Rechten van de Mens en tegen de Grondwet.

 

 

Reacties

Marnix

#329 Re: Re: Re:

2015-06-07 08:28:47

#328: - Re: Re:  

 Ik krijg mijn antwoord niet doorgestuurd met deze boodschap The maximum length for one word is 90 characters.

Ik probeer in deeltjes.

Ik betwijfel de juistheid van uw woorden niet. Menselijke wetten kunnen veranderd en aangepast worden, Goddelijke wetten niet! Hoe kunnen wij nog langer tolerant zijn tegenover intolerantie!? De islam eigent zich het recht toe te beslissen over het leven van de mens – Koran 5.33. “De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.”

 

Marnix

#331 Re: Re: Re:

2015-06-07 08:38:20

#328: - Re: Re:  

  De leidinggevende Koran commentaar van Ibn Kathir  geeft aan dat oorlog voeren tegen Allah en Zijn Boodschappers onder andere betekent: “weerstand bieden” of “tegenspreken”, dus kritiek geven. Aangezien Etienne Vermeersch, Filip Dewinter, Bard De Wever, Geert Wilders, en de vele anderen “het lef” hebben om op de Islam kritiek te geven, stelt zij zich bloot aan één van de straffen vermeld in koranvers 5.33. De moslims die deze bedreigingen uiten hebben “enkel” tot doel om de Islam te verdedigen tegen aanvallen.

Als een godsdienst die beslissingsmacht krijgt over leven en dood wordt deze uiteindelijk een rechtstaat in de staat; Is dat de bedoeling dat de Sharia hier met “goedkeuring” hier geïmporteerd wordt in naam van “de vrijheid van Godsdienst”? Ik denk aan seksslaven en slavenhandel/markten. Gaan we dat toelaten in de naam van de vrijheid van godsdienst. 

Deel 2

Marnix

#332 Re: Re: Re:

2015-06-07 08:46:36

#328: - Re: Re:  

 Yousef Al-Qaradhawi, een van de meest bekende en meest populaire islamitische geleerden van onze tijd gaat, de volgende video van het vitale belang van de doodstraf voor afvalligheid en wijst erop dat: "Als ze hadden de doodstraf voor afvalligheid, zou er vandaag de dag geen islam meer zijn. De islam had opgehouden te bestaan met de dood van de profeet. Dus het behoud van de doodstraf heeft geholpen tegen afvalligheid en het verkrijgen van de islam van vandaag. Bron:  www.pi-news.net/2013/02/al-qaradhawi-zur-todesstrafe-bei-apostasie/

Deel 3

Marnix

#333 Re: Re: Re:

2015-06-07 09:04:31

#328: - Re: Re:  

  Kindhuwelijk… Erfrecht… rechten van de vrouw… hoofddoek, afzonderlijk zwemmen, ritueel slachten, Halal enz… Al zaken die haaks staan op onze beschaving en onze democratie ondermijnen.   Wanneer is de islam als godsdienst erkend en waarom en door wie? 1963 Het Islamitisch Centrum vindt zijn oorsprong in een klein gebouwtje dat, dankzij de steun van de moslim ambassades van Brussel, in een bescheiden Brusselse wijk wordt gehuurd... zie verder:  //www.centreislamique.be/nl/node/159

Hoe kunnen wij nog langer tolerant zijn tegenover intolerantie in het belang van onze democratische samenleving? (Uw punt 2)

Menselijke wetten kunnen veranderd en aangepast worden, Goddelijke wetten niet!

Hij dulde geen vreemden tot meesters in 't land!

Dit, mijn mening in het kort, er is nog veel meer dat door de heren bestuurders moet uitgeklaard worden tot behoud van onze democratie.

Marnix

 

http: heb ik moeten verwijderen bij de linken om te kunnen doorsturen.

Deel 5