Tegen het mobiliteitsproject wijk Nekkerspoel - Pasbrug

Quoted post

buur

#22 Re:

2015-02-05 22:46

#6: buurtbewoner -  

Nekkerspoel is een woonbuurt, en niets anders. We zouden juist trots moeten zijn op een stadsbestuur die zulke maatregelen DURFT te nemen. ALs we enkel naar de meerderheid/grootste zagers luisteren, zal er namelijk nooit iets verranderen....de democratie is dood. Ik hoop wel dat het stadsbestuur dit ook toegeeft :-)

 

 

Reacties

ook een buurtbewoner

#111 Re: Re:

2015-02-20 09:47:53

#22: buur - Re:  

 Beste,

Indien men elke straat waar huizen staan moet afsluiten, dan geraakt men nergens meer.
  Bovendien is de last binnen Nekkerspel verlegt naar de boerenkrijgstraat en de de BLO school en verder is het nu al enkele dagen, tijdens de spits, complete chaos op de vesten

Karel

#114 Re: Re:

2015-02-20 23:29:05

#22: buur - Re:  

En hier komt de ware aard van sommige van onze buren naar boven. Bedankt om het zo duidelijk te stellen, nu weet men ten minste tegen welke mentaliteit men het opneemt.

En met twee grote verkeersaders, Nekkerspoelstraat vanuit OLV, en de Grote Nieuwendijk vanuit SKW (als verlengde van de Mechelsesteenweg), kan je moeilijk serieus zeggen dat dit een pure woonbuurt is. Wij zijn wel gaan wonen aan die invalswegen he!

Dat er iets moet veranderen ten voordele van veiligheid, gezelligheid en milieu, zal je mij niet horen tegenspreken, maar betrek dan toch ook alle partijen. Denk je echt dat dit gaat lukken zonder buy-in van alle betrokkenen? Dan doe je toch enkel maar anderen aan wat je zelf net niet aangedaan wil worden en schuif je de zwarte piet door!

Het draagvlak dat ons initiatief heeft is ondertussen een hoop minder sterk gebleken als sommigen hebben doen uitschijnen. Het stadsbestuur zelf is ondertussen al op enkele meningen aan het terugkomen.

Er werd trouwens vandaag gesuggereerd dat OpenVLD zich mispakt heeft aan het project en indien het niet voortijdig wordt teruggefloten NVA met de pluimen zal gaan lopen. Soit.

g

#250 Re: Re:

2015-03-11 22:01:05

#22: buur - Re:  

 Geachte,

We moeten aan het algemeen belang denken, niet aan het belang van enkelen die in een bepaalde straat wonen.

Feit blijft dat er nu heel veel dient rondgereden te worden, wat gewoon voor meer verkeer, meer milieuverontreiniging, meer lawaaihinder, en meer frustratie zorgt.

Sluipverkeer los je op door de doorgangswegen aan te passen of te verbeteren. Door wegen af te sluiten is er nog niets opgelost, integendeel, je verplaatst enkel het probleem.

Ik woon persoonlijk achteraan in de Grote Nieuwedijkstraat, en moet elke morgen nu aanschuiven aan Nekkerspoel, terwijl ik vroeger inderdaad binnendoor naar Mechelen Noord kon. s' Avonds is het hetzelfde verhaal. Hierdoor ontstaat er gewoon meer verkeer.

Hierdoor gaat de levenskwaliteit er voor iedereen op achteruit...


Gast

#326 Re: Re:

2015-03-22 14:37:00

#22: buur - Re:  

 Dus gaan we het verkeer door andere woonwijken duwen zodat de problemen alleen maar verplaatst worden. En dit tot over de gemeentegrenzen. Borgersteinlei, een straat waar het al zeer druk was, is een straat met 1 van de grootste scholen van de omgeving krijgt nu alle drukte te verwerken. A propo, Dijkstein is een school waar zowel Mechelaars als mensen uit Katelijne hun kinderen naartoe sturen. Dagelijks moeten honderden kinderen daar de straat over steken (van 2 tot 12 jaar) Nu komen er nog eens de zovelen gefrustreerde chauffeurs bij...

Langs R6 is geen optie, daar staat het in de spits nu al volledig vast.