Steun de aangifte tegen de doofpotters in de Vaatstra-zaak

Quoted post


Gast

#223

2014-06-19 12:04

"Andere mensen die de zaak écht onderzocht hebben, en niet jaren vasthangen in een idee-fixe, en dat zijn er inderdaad talloze, weten dat de Vaatstra-zaak eind 2012 tot een oplossing kwam."

Idd, het daderprofiel wisselde nogal eens; er werd nieuw bewijsmateriaal gevonden (het haartje in de aansteker, goh, zou de eigenaar nu durven zegen dat 'ie van hem was?), en er was een 'vrijwilliger' gevonden. Ja zaak opgelost, nu de moordenaar nog oppakken.
Je vergeeft het de ouders van Marianne toch wel hè, dat die zolang vasthielden aan een idee-fixe?
(Dat idee was geen waanbeeld, maar gebaseerd op al die verklaringen van al die mensen, die jij niet wilt geloven).

Reacties

Dave

#225 Re:

2014-06-19 12:17:46

#223: - Je vergeeft het de ouders van Marianne toch wel hè, dat die zolang vasthielden aan een idee-fixe?

Je begrijpt het denk ik niet helemaal, of helemaal niet: de ouders hingen of hangen niet vast aan een idee-fixe. Ze deden wat heel veel andere ouders in een vergelijkbare situatie zouden doen: iedere strohalm aangrijpen om de zaak opgelost te krijgen. Jarenlang was dat tevergeefs. Er moest zelfs een wetswijziging aan te pas komen, en na ruim een decennium later werd de zaak eindelijk opgelost. En de dader was iemand die tot dan toe door niemand verdacht werd. Het bewijs was keihard, en van begin af aan deed de dader - bij wie de moord al die jaren toch bleef knagen - de bekentenis dat hij inderdaad de dader was.

Alle betrokkenen zijn blij met die oplossing, omdat ze hiermee eindelijk, na jaren, kunnen beginnen met de verwerking van dit persoonlijke drama.

De enige die anno 2014 het vuurtje blijven stoken zijn de slechte verliezers, de mensen die zichzelf onfeilbaar achten, en zich vooral belangrijker voelen dan alles en iedereen. Dat zijn de mensen die vasthouden aan de idee-fixe, en dat is dus NIET de familie van Marianne.