Tunnel Broek in Waterland

Quoted post

Cor te Boekhorst

#9 Tunnel Broek in Waterland

2014-06-09 15:13

Gast nr. 5 heeft gelijk .Van de Spaarndammerdijk wil Amsterdam een tunnel maken. Vergelijk het aantal voertuigen daar eens met de voertuigen dat dagelijks Broek passeert. Waarschijnlijk voor Amsterdam wel een grote bijdrage van de Stadsregio.
We zullen de betreffende ambtenaren dus ook hierop moeten aanspreken

Reacties

Simon Spil

#36 Re: Tunnel Broek in Waterland

2014-06-10 20:58:58

#9: Cor te Boekhorst - Tunnel Broek in Waterland

Daar staat in de spits aan beide kanten files en het verkeer gaat de hele en nacht dag door. Naast dat ik denk dat daar veel meer verkeer is, wonen er ook veel meer mensen in de buurt en is de bijdrage aan Amsterdam natuurlijk hoger dan aan een dorpje. Tevens is de tunnel daar direct op het land te bouwen, het is een redelijke unieke kans om zo goedkoop een tunnel te realiseren in de stad. In Broek de tunnel bouwen is relatief duur omdat er een tijdelijk omlegging moet komen.

Ik wil ook graag file vrij naar Amsterdam kunnen rijden, maar dat probleem is efficienter op te lossen door een spitsstrook op de A7 tussen Purmerend en Zaandam (geen verkeer meer uit Hoorn en deze komt :) ), afrit bij Oosthuizen op de A7 en ongelijkvloer maken van de N244 als sneller alternatief voor Evodam.

Als Broek zeurt over verkeersoverlast hadden ze niet al die nieuwe woningen moeten bouwen aan de weg, maar bebouwing die geluidsoverlast tegengaat.