Lyme en Onverklaarde aandoeningen moeten in het regeerakkoord

Quoted post


Gast

#42

2014-05-10 09:38

Lichamelijke bewijzen voor ME/CVS zijn er genoeg; verstoring in darmbiose, herseninflamatie (cfr.nucleaire scans), ontregeld immuunsysteem (oa gestegen cytokines, gedaalde NK-cell activiteit), activatie van endogene retrovirussen, gedaalde inspanningscapaciteit dat zich onderscheid van gewone deconditionering, etc... Het vasthouden aan het beeld van ME-CVS als zijnde een psychologische aandoening is niet alleen onwetenschappelijk en dom maar ook crimineel omdat dit leidt tot stigmatisatie van deze patiënten.
Alles begint bij wetenschappelijk onderzoek en educatie van artsen. Indien er - anno 2014 - nog steeds geen rotte cent geïnvesteerd wordt in biomedisch onderzoek naar deze aandoening zullen de therapeutische opties beperkt blijven. Het is zo schrijnend dat zelfs werelds' meest befaamde viroloog geld moet inzamelen bij de pt'n zelf om onderzoek te kunnen verrichten...
Hier kun je meer te weten komen over dit project; http://www.microbediscovery.org/

Aan de KUL zwaaien adepten van de cognitieve gedragstherapie de plak; elke nieuw afgestudeerde arts weet niks(!) van de biologische abnormaliteiten die deze ziekte kenmerken, omdat dit het ego van sommigen op gasthuisberg wel eens zou kunnen schaden. Zo blijf je natuurlijk in een viscieuze circel zitten.
ME-CVS kan veroorzaakt worden door lyme omdat het lichaam deze infectie niet kan klaren en het immuunsysteem ontregeld wordt.
Borrelia burgdorferie, de veroorzaker van lyme disease, is een zeer complexe bacterie in verscheidene opzichten: het heeft proteïnen waarmee het tot diep in de bindweefsels kan doordringen (weg van de immuuncellen), het kan verschillende  vormen (pleomorf) aannemen oa cystes, verandert zijn membraanproteïnen zodat er geen anti-lichamen tegen kunnen worden gevormd en heeft een uitgebreider DNA dan de meeste andere bacteriën.
Dierproeven hebben aangetoond dat de standaardprotocols wat betreft de behandeling met antibiotica onvoldoende zijn: zelfs na langdurige antibiotica therapie waren er nog bacteriën aanwezig bij infecteerde muizen (te zien in weefsel na dissectie). Doch om een of andere onbegrijpelijke reden zou dit volgens sommigen bij mensen onmogelijke moeten zijn...
Oja, de gangbare testen voor lyme disease zijn quasi nutteloos, zeker als het een persisterende infectie betreft.

Net zoals AIDS in de beginjaren '80 zogezegd een ziekte was voor homo's die in conflict lagen met hun geaardheid en MS - dat beschouwd werd als een conflict tussen lichaam en geest- worden deze pt'n en hun ziekte hedentendage door sommige artsen gebanaliseerd teneinde hun eigen ontwetenheid errond niet te moeten toegeven. L'histoire se répète.
De last is enorm, zowel voor pt'n, hun omgeving als de maatschappij. Investeer in onderzoek! Er zijn artsen die ons willen helpen, maar geef hen de middelen aub.

Reacties


Gast

#47 Re:

2014-05-10 10:24:43

#42: -

Prachtig verwoord...Dank je. Dit zal waarschijnlijk veel mensen doen fronsen maar het is anno 2014 helaas nog steeds het geval. Als er dan toch zo een ruim budget is voor defensie kan men er Borrelia, Babesia...etc in meerekenen want dit is de volgende oorlog die nu voor de deur staat wereldwijd.