HET BEHOUD VAN HET GEMEENTELIJK BASISONDERWIJS IN ONZE GEMEENTE

Quoted post


Gast

#9 Beekbeemden moet gerenoveerd worden

2014-01-30 21:56

Deze afbraakpolitiek biedt geen enkele meerwaarde, integendeel. Mits genoeg geld en wat goede wil kan alles gerenoveerd worden, ook Beekbeemden.

Reacties

Molly

#101 Re: Beekbeemden moet gerenoveerd worden

2014-02-09 20:49:00

#9: - Beekbeemden moet gerenoveerd worden

Laat dat "genoeg geld" nu net het probleem zijn van het huidig gemeentebestuur. De mega projecten die we met zijn allen nu nog 30 jaar mogen afdokken (en waar ze nu nog volop mee bezig zijn, oa bib, de verdieping...) zijn wel genomen door het vorige bestuur. Buiten het gebrek aan geld is Beekbeemden het niet waard om te renoveren, omdat het grote probleem de ondergrond is. Bij de aanleg in die tijd werd er bewust gekozen voor een goedkope oplossing, want een degelijke paalfundatie zou evenveel hebben gekost als de school zelf. Omdat je de eerste 10 jaar niets merkt van een slechte fundatie, stopten ze alleen maar geld in die dingen die de bevolking wel ziet. Dus zoals steeds korte termijn politiek waardoor nu deze gevolgen.  Wie waren toen deze beleidsmakers en waarom hoor je deze mensen niet? Het is door die fouten uit het verleden dat je nu een foute discusie voert tegen de verkeerde mensen.  Dit alles was nu niet aan de orde mochten zij toen hun werk goed hebben gedaan.

En alles is zeker te renoveren, maar gezien de ouderdom van de school (die aan renovatie toe is) en de grote problemen in de ondergrond is een renovatie wel de duurste oplossing die je maar kan bedenken. Waar zou je trouwens naar toe gaan tijdens de renovatie? Een overheveling naar het gemeenschapsonderwijs zou een goede oplossing zijn. Hiermee zou dan meteen de ongelijkheid worden afgeschaft die er nu heerst tussen het gemeenteonderwijs en de andere scholen. Beekbeemden heeft wel degelijk steeds meer middelen gekregen in vergelijking met de doorsnee school, en zo is er al jaren een ongelijkheid tussen de kinderen. Laat alle kinderen in Heusden-Zolder evenveel gemeenschapsgeld kosten. In bv. de Kortstraat te Heusden staat een geweldige school "De Luchtballon" waar ze plaats en gebouwen zat hebben. Maar zoals bijna niet op dit forum te lezen, is dit in de volksmond een "zwarte school", en dat is niet naar de zin van de Beekbeemden aanhangers. De Luchtballon zou geen "zwarte school" meer zijn als ze samensmelten tot één. Dit zou dan tevens een realistisch beeld geven van onze samenleving in Heusden-Zolder ipv een "all-inn" eilandpolitiek bij Beekbeemden. Beekbeemden is niet de enige die noden hebben in deze samenleving. Kijk maar is naar de miserabele huisvesting van bv. een aantal jeugdverenigingen. Durf is wat verder te kijken dan het dorpsplein... Er zijn nog zoveel uitdagingen. Het huidig bestuur moet de koe met de horens vatten en besturen met de middelen die ze hebben, en hun prioriteiten stellen, daarom werden zij verkozen, en liefst zonder opnieuw een belastingverhoging, die hebben we de laatste 10 jaar al genoeg gehad.