Afschaffen verplichte eigen risico gezondheidszorg

Quoted post

Jochem

#1654 Linksom of rechtsom betaal je toch

2014-01-11 12:55

Onzin natuurlijk om het eigen risico af te schaffen, daarmee verlaag je juist de drempel om (onnodig) zorg te kopen en worden de kosten voor de zorg nog hoger. En die kosten (incl het eigen risico) komen uiteindelijk gewoon uit jouw premie, dus je snapt wel wat er dan gebeurt met die premie: een verhoging van 360/12=30 euro per maand + de extra kosten die komen uit het onnodig verbruik van zorg.

Shop eens rond op zorgverzekeringen. Voor velen kan de premie flink omlaag bij een andere verzekeraar, waardoor je soms de premie in z'n geheel kan dekken met de zorgtoeslag. Er blijft dan 360 euro per jaar over dat gespaard moet worden om eventuele zorg nog verder te dekken. En dat is dan een bedrag wat velen niet eens uitgeven, mits gezond.

Daarnaast moet men niet vergeten dat o.a. huisartsenzorg NIET ten laste van het eigen risico komt. Dat betekend dat je NOOIT helemaal zonder zorg hoeft te zitten. Laat de huisarts bepalen wat de ernst van de kwaal is en of er specialistische zorg of medicijnen nodig zijn (die wel ten laste komen van het eigen risico).

Reacties


Gast

#1661 Re: Linksom of rechtsom betaal je toch

2014-01-11 13:39:46

#1654: Jochem - Linksom of rechtsom betaal je toch

Ben het echt niet met je eens,de medicijnen die mijn man en ik gebruiken zitten niet in het ziekenfonds pakket,terwijl ik een extra uitgebreide polis heb..dus die moeten wij zelf betalen en worden niet afgetrokken van het eigen risico!!!!!!!!hebben een minima inkomen..WAAR BLIJF JE NU MET JE ONZIN !!!!!!!!!!!hoop dat jij wel je medicijnen kan betalen of omdat jij ze niet nodig hebt omdat je gezond bent..maar veel minima  kunnen dit gewoon niet meer opbrengen...en onnodig gebruik in de zorg is alleen voor de rijken.die lopen al naar een arts als er een scheet verkeerd zit ,terwijl wij moeten kijken of we nog wel te eten hebben als we onze medicijnen op moeten gaan halen