Petitie tegen centralisatie van verloskunde Orbis-Atrium

Quoted post


Gast

#24

2013-07-15 07:23

Uiteindelijk wil je daar bevallen waar het het veiligst is voor moeder en kind.
Het argument dat medische zorg binnen 15 minuten voorhanden moet zijn kan niet op beide locaties gegarandeerd worden. Gewoon omdat het te duur is om een voltallig OK team 24 uur standby te hebben op twee locaties. In Sittard-Geleen zal buiten kantooruren geen OK-team in huis zijn. Zij hebben een aanrijtijd van 30 minuten. Ben je dan veilig???
Een goede verloskundige maakt een risico-inschatting en vertrekt écht wel op tijd. Ik ben van mening dat het de veiligheid ten goede komt.

Jammer dat deze dit forum gebruikt wordt om onvrede over de zorg te spuien. Daar gaat dit niet over.

Reacties

kritisch

#36 Re:

2013-07-15 10:21:50

#24: - ....Is er nu dan wel een OK team met gyneacoloog 24 uur per dag in huis aanwezig  of hebben die nu al een aanrijtijd van 30 minuten?? Het is gewoon een keuze die gemaakt is / wordt belangen van de patiënt zijn daaraan ondergeschikt. En als er straks wat misgaat dan lag het vast aan de verkeerde inschatting van de verloskundige. Nu begint het afwentelen van verantwoordelijkheid al.


Gast

#87 Re:

2013-07-16 07:39:43

#24: -  Zit je toevallig in het management van het omc. Ik werk er namelijk zelf en onder het hard werkend personeel op de werkvloer zijn er veel ontevreden en staan niet positief tegenover de fusie.. Echter allen die een hogere functie hebben houden  zich allemaal een hand boven het hoofd en zijn oh zo positief....maar aan kwaliteit en veilige zorg wordt geen moment gedacht. anders waren sommige maatregelen die ze nu al hebben bedacht niet gedaan. Dus zou bijna vreemd zijn als deze opmerking niet zou komen van iemand die in de hogere 'rang' vanhet OMC zit.