Inspecteur Huurman moet blijven!

Quoted post

Pimm

#40 Re:

2013-04-27 09:28

Er moet een beslisvaardige Inspecteur aangesteld zijn om de belangen van goede gezondheidszorg te kunnen ondersteunen.

Waarom moet ik ondertekenen met woonplaats: Curacao en land: Nederlandse Antillen terwijl ik woonachtig ben in het land Curacao? Het antwoord is: Jammer dat de wereld om ons heen geen gelijke tred houd met de Internationale ontwikkelingen. Iets wat ook gaat gebeuren als er geen "ondernemende" Inspecteur is aangesteld.

Deed de vorige Inspecteur zijn werk niet goed, met vorige bedoel ik niet Inspecteur Huurman want die is vandaag nog steeds in functie. Is het antwoord positief, dan moeten we dus geen Inspecteur hebben die een vast contract krijgt en dan niet meer ontslagen kan worden als het werk van de Inspecteur als onvoldoende ingeschat wordt.

Reacties

Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#46 Vorige Inspecteur Braeken

2013-04-27 13:23:22

#40: Pimm - Re:

Beste gast,

Om een antwoord te geven op uw vraag; of vorige Inspecteur Braeken zijn werk niet goed deed, kan ik u in ieder geval meegeven dat de Inspectie altijd te kampen heeft gehad met onderbezetting. De specialisten lieten ons in de media in 2010 geloven dat er geen klachten bekend waren bij de Inspectie, terwijl wij van deze Inspecteur zelf persoonlijk hebben vernomen dat zij wel degelijk klachten hebben ontvangen, maar er gewoonweg niet aan toekwamen om dit allemaal ook gedegen te behandelen. Zie ook jaarverslag van de inspectie van 2011 waarin staat opgenomen dat er in 2010 71 meldingen zijn geweest en 26 klachten!

Maar dat is niet alleen het probleem want zelfs met een vernietigende rapport in de hand van deze Inspecteur Braeken is er tijdens een behandeling in de Medische Tuchtcollege dit rapport terzijde gelegd en werd de klacht ongegrond verklaard. Desbetreffende chirurg had zich beroept op het feit niet in staat te zijn om zijn werk goed uit te kunnen oefenen vanwege het gebrek aan materiaal & middelen en daardoor kon hij niet de kwalitatieve zorg bieden. Het frustrerende in deze zaak was dat er geheel voorbij werd gegaan aan de rechtsvraag; was er in casu een medische indicatie om te opereren ? Dat was er namelijk niet en volgens een expert op dit gebied had je hiervoor geen middelen nodig maar slechts de juiste kennis op dit gebied en twee vingers om de pulsaties te kunnen voelen bij de enkel!!!

Dus om een antwoord op jouw vraag te geven; ook al was deze Inspecteur goed aan het werk, dan zijn er toch nog machtige poppetjes aanwezig die de Medische Tuchtcollege bijstaan en advies geven en die weer het hand boven het hoofd houden van deze specialisten.