Inspecteur Huurman moet blijven!

Quoted post


Gast

#34

2013-04-27 03:09

ikzelf heb geen slechte ervaringen met de medici, maar ben wel van mening dat het belangrijk is dat er een vinger aan de pols wordt gehouden en bepaalde zaken goed worden onderzocht. dat voorkomt nonchalance en willekeur. Een situatie waar bij een bep chirurg in 1 maand tijd 3 patienten overlijden aan bloedingen omdat er niet goed gehecht is kan daar niet zonder meer mee wegkomen.
Het is noodzakelijk dat het vergoedingensysteem van de zorgverzekeraar goed geevalueerd wordt, omdat in sommige schrijnende gevallen waar een noodzakelijke ingreep niet wordt vergoed, de specialist niet anders kan dan verkeerd declareren. een beetje meer nuance wat dit betreft is wel op zijn plaats.

Reacties

Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#39 Geen consequentie nav medische missers

2013-04-27 09:17:10

#34: -

Beste Gast,

U geeft zelf aan dat indien er een chirurg in 1 maand tijd 3 patienten overlijden aan bloedingen omdat er niet goed gehecht is, kan daar niet zonder meer mee wegkomen. Ik kan u helaas mededelen dat hij wel degelijk hiermee wegkomt, sterker nog in het verleden is betreffende chirurg er telkens mee weggekomen! Genoeg gevallen bekend en zelfs van gevallen waarbij tijdens de behandeling bij de Medische Tuchtcollege er geconstateerd is dat betreffende chirurg ZONDER MEDISCHE INDICATIE heeft geopereerd en dat patient vervolgens is bezweken aan deze niet noodzakelijke ondergane operatie (er was namelijk GEEN sprake van acute ischemie/ bedreigde voet); deze zelfde betreffende chirurg er mee wegkomt!!!!

Het klopt inderdaad dat het vergoedingssysteem niet up to date is want er bestaat bijvoorbeeld geen goede code voor wanneer een specialist een wond moet verzorgen; dit is een lange intensieve zorg waarbij je de patient gemiddeld 4x per week moet bezoeken en daar ben je dan ook weer gemiddeld een uur per keer mee bezig om deze wond te verzorgen en te behandelen. Concreet SVB tarief nafls 54,- per week!!! Maar dit geeft ons geen recht om dan maar een andere code te gebruiken of dan maar af te zien van deze lange intensieve zorg en om dan vervolgens maar het been te amputeren (eenmalig 30 min werk; SVB tarief nafls 700,-), toch ?