Pesten mag niet gedoogd worden

Ingrid

/ #18 Re: Wilna en Leo, lieve Ronald voor altijd in de hemel!

2012-12-15 12:50

#17: HeavenlyRonaldR.I.P. - Wilna en Leo, lieve Ronald voor altijd in de hemel!

Ik wil jullie bedanken om deze ervaring met ons te delen.
Het is nog steeds zo dat pesterijen dagelijks voorvallen en niemand precies weet welke houding aan te nemen.
Het wordt te vaak gedoogd en te weinig serieus genomen.
Jammer genoeg maken pesterijen dat er heel wat beschadigde volwassenen rondlopen die nu geen begrip of gehoor krijgen voor het onrecht dat hen ooit werd aangedaan.

Er zijn nog steeds kinderen die dagelijks hetzelfde lot ondergaan omdat wij volwassenen geen verantwoordeliijkheid weten op te nemen rond dit onrecht dat vele kinderen ondergaan. Sommige beslissen er definitief een einde aan te makan door uit het leven te stappen...

Al decennia's is dit probleem gekend maar al even lang weet men niet hoe hiermee om te gaan en ontwikkelt men vanalles zolang de pester maar uit de wind blijft staan...

Een tekst van iemand die erg betrokken is: 
Wij mensen zijn de enige zoogdieren, die van God een geweten meegekregen hebben, maar waarom gebruiken wij het dan niet? Is dát dan zó moeilijk? En is het dan makkelijker om ons als beesten te gedragen? Dieren zijn nog socialer, als deze pesterige mens-zwijnen! Die zich hoog verheven voelen boven de rest! Góh wát zijn zij tóch vét-cool! Dieren handelen op hun instinct, maar de pesters missen het beiden. Zowel hun instinct als hun geweten! Is er geen eiland over waar zij kunnen worden op gesmeten en daar de rest van hun leven door kunnen brengen? Kunnen ze elkaar fijn de weg uitruimen, want dit soort is eenvoudigweg niet te pruimen! Misschien wordt het leven voor velen dan eindelijk, zoals het zou moeten zijn. Vol van vreugde en zonder zielenpijn! Dit mág dan wel fel klinken maar, wanneer in korte tijd, met België mee al zo'n vier á vijf levens naar de knoppen is gejaagd ... Ís dít dan niet waar men om vraagt? Een opvoedingsgesticht voor pestkoppen, vér van de bewoonde wereld, zonder enig contact naar buiten! Zouden ze dán eindelijk veranderen? Voor alsnog betwijfel ik zélfs dát!


Ikzelf denk in de eerste plaats dat he pester hulp nodig heeft en vooral moet bij gebracht worden welke schade heeft aangericht. Hij moet leren omgaan met de diversiteit die bestaat... Maar daarvoor moeten wij volwassen het juiste voorbeeld geven. WIj moeten durven spreken en benoemen wat kan en niet! Elk kind pikt op wat wij hen leren. Ik veroordeeel de pester dus niet als dit nog een kind is!!! Het zijn wij volwassen die hen iets moeten leren, toch?? En volgens mij zit daar nu net het grote probleem...Als iedereen zich hier beuwts van zou zijn dan zou het probleem veel minder groot zijn!