Bibliotheek Carnisselande

Bewoner Barendrecht

/ #21 Bibliotheek Carnisselande moet blijven maar ook die op de Middenbaan

2012-10-29 20:06

De Bibliotheek Carnisselande moet open blijven. Voor de bewoners van deze wijken is het van belang dat ze hun kind veilig en alleen (als ze ouder worden) naar de bibliotheek kunnen laten gaan. Moeten ze hun kind naar de Middenbaan sturen, dan is dit niet verantwoord.
Het is van groot belang om leesbevordering te stimuleren. En daarom werkt de gemeente ook mee aan BOEKSTART, een project om de ouders van baby's al duidelijk te maken, hoe belangrijk voorlezen is, en ook jonge kindjes in aanraking te laten komen met lezen/voorlezen.
Als dit al niet meer kan in je eigen wijk, waar gaan we dan heen.
Dadelijk verdwijnt alles.
Wat hier op de site wordt geadviseerd, om dan maar de Middenbaan te sluiten, om de bewoners van het "centrum" , kennis te laten maken met Carnisselande, is natuurlijk onzin.
Waarom alles in het centrum weghalen, en naar Carnisselande overbrengen. Dat is grote onzin.
Het is van belang dat in het Centrum en in Carnisselande, de nodige voorzieningen zijn waar ieder van gebruik kan maken. Dus niet alleen in Carnisselande of alleen in het Centrum.
Dus beide bibliotheken moeten behouden blijven, want het is gewoon heel belangrijk voor jong en oud.
Voor de oudere bewoners van Barendrecht, die al slechter te been zijn, moeten deze voorzieningen in de omgeving van hun woning/bejaardenhuis zijn. En ze moeten er niet teveel voor hoeven reizen.