€200 en nog veel meer: GEEN STIJL


Gast

/ #2333

2012-03-17 12:50

Dit zorgstelsels zou er zijn vanuit de zogenaamde solidariteitsbeginselen. Door het stapelen van allerlei maatregelen, niet alleen in de zorg, worden de bezuinigingen merendeel neergelegd bij de mensen met de lage inkomens. Dit levert niet alleen niet veel op, het zorgt voor kosten op de lange termijn. Het getuigt ook niet van solidariteit. Van solidariteit zou sprake zijn als er een inkomensafhankelijke bijdrage gevraagd zou worden. De rijken krijgen gewoon zorg en de armen haken af. Nog onrechtvaardiger is het dus, dat de rijken die zorg kunnen blijven afnemen, maar dat de armen daaraan wel verplicht meebetalen middels hun zorgpremie!!! Geen gebruik kunnen maken van de zorg, wel moeten betalen! Kunnen deze mensen uiteindelijk hun premie niet meer betalen, dan staat daar ook nog eens een boete op van 130 procent.
De essentie is wel om goed te kijken naar de zorg. Die verantwoordelijkheid ligt ook bij de zorg, niet bij de patiënten. Niet lukraak een paar voorzieningen afschaffen, maar inhoudelijk bekijken.
Zo zal er best een groot aantal mensen in de psychiatrie lopen, die op een andere manier geholpen kunnen worden, dit niet nodig hebben of door de instelling maar "binnen" worden gehouden. (patiënt=geld).
Een goede selectie van aandoeningen zouden een bepaalde groep, die het echt nodig, heeft moeten uitsluiten van deze bijdragen.
Als we kijken naar de manier van aanbieden van zorg, of in stand houden van deze industrie, valt te leren dat er kritisch naar gekeken kan worden. Immers hebben artsen en instellingen mensen (waaronder ook veel ouderen) volgepompt met kalmerings- en slaapmiddelen. Patiënten hebben vertrouwd op hun arts en zijn verslaafd geraakt. Toen de maatregel kwam, dat het uit de vergoeding werd geschapt, waren niet de artsen, die deze medicijnen maar voor bleven schrijven de dupe, maar de patiënt. Zomaar een voorbeeld, waarvan achteraf blijkt, dat ondanks de worsteling van het afkicken merendeel van de patiënten die rotzooi niet nodig heeft. Door niet selectief te zijn met maatregelen worden de mensen die het echt nodig hebben de dupe.
Zo nu ook met deze bijdrage. Hervormingen in de zorg zijn nodig, maar wel patiëntgericht en niet zo maar hier en daar een maatregel. Neem de zorgverleners eens goed onder de loep, de salarissen aan de top, de verspilling in de zorg, de farmaceutische industrie, mismanegement enz.