Doorlichtingsplan Gentse politie is karikaturaal - halt aan grote delen van het verbeterplan

I.D. Gent Pel?
Gast

/ #22 Enkele ergernissen ...

2010-11-03 18:25

Het is ondertussen duidelijk dat je niet bij de huidige leiding moet zijn om je grieven kenbaar te maken. Ze luisteren wel, maar horen niet ... Daarom is het bij deze zover gekomen. Jammer ... ik heb het in de 16 jaar dat ik 'de baan' doe nog nooit anders geweten ... erger nog ... het is nog nooit zo slecht geweest als heden ten dage ! ! !
Och ... wat een interventie Inspecteur zoal ergert? Zet je schrap, hier gaan we.
Het begint al bij het toekomen op 't werk. Zoeken naar een parkeerplaats. En yep ... ik heb chance ... daar, doorheen die modderpoel, een vrije plaats. Yes, mijn dag kan niet meer stuk. Of nee, beter niet. 't Is een nauw gaatje en hier op de parking op APG is de kans groot dat je het slachtoffer kan worden van een aanrijding met vlucht. Jawel, u leest het goed! Op de parking van een politie kantoor slachtoffer worden van een aanrijding met vlucht ! ! ! Begrijpe wie begrijpe kan. Dus 't begint al met een parkeerplaatsje vinden. En als ik dan een parkeerplaats zie met daarop 'voorbehouden voor prof. X', dan komt de stoom regelrecht uit mijn oren. Gefrustreerd? Bwah ... nee hoor.

En dan het aanmelden. Scannen van het materiaal, file, achter een lijntje staan zoals in de kleuterschool. Hoe stom. Aan het bord, naast 'de frituur' lezen dat er geen minprestaties te krijgen zijn. Ergerlijk. Gefrustreerd? Bwah ... nee hoor.

En dan even bekomen in het teamlokaal met een kop koffie (nota bene betaald door onze 'zwarte' koffiekas, zeer zeker niet door de werkgever, but who cares).

Dan 'briefing'. Soms geen, omdat er een wachtlijst is. En dan weet je het wel ...

Computers en hun systemen waarop ze draaien zijn ronduit préhistorisch! Vele malen die ellelange gentcode en username intikken om alle programma's geopend te krijgen. Om ziek van te worden. Een windows vanuit het jaar stillekes. Maar aan de balie, duidelijk zichtbaar voor het publiek, mooie schermpjes. Om het hoekje, oude sletten van pc's. Wat een show. Belachelijk. En moet ik wat vertellen over islp? Echt? Je meent het? Ik kan niet anders dan me te verlagen tot volgend woordgebruik: islp is een STRONT systeem, een STRONT programma ! ! ! Voorbeelden bij de vleet: al eens op je intro gelet bij het openen van een verhoorblad? Steeds opnieuw moet ik de tweede maal 'Inspecteur van politie' deleten. Ergelijk? En die twee puntjes al opgemerkt onderaan je verhoorblad? Na het woord domicilie? En dat staat het één in het vet, het ander niet, verschillende lettertypes door elkaar, verschillende groottes ... echt om op te kotsen! En gaan we beginnen over de koppelingen die je moet leggen in het topic 'Afhandeling - verkeersongeval'. Nu vraag ik me af hoeveel km-palen en hm-palen al correct ingevuld zijn. Zin van verplaatsing? Who gives a fuck ! ! ! Voor de statistieken? Maak mijn grootmoeder gelukkig, maar val er mij niet mee lastig. Mijn harde schijf kan het op den duur niet meer trekken. Je moet een halve computertechneut zijn om dat alles voor elkaar te krijgen. En een openbare weg zit onder 'kunstwerk'. Fiets is de ene keer vervoermiddel, de andere keer voorwerp. En waarom neemt dat klote programma de categorie van het rijbewijs soms niet over? Of de verzekeringsgegevens? Nooit ofte nooit mag je het programma vertrouwen en dien je heel grondig het pv, al de verzamelde gegevens, de lay-out en de structuur aan te passen opdat het allemaal iets of wat zou kloppen. En als ik dan mijn courage tesamen schart en de computerspecialisten (excuseer ... spontane hoestbui) raadpleeg; steeds hetzelfde antwoord: 'Komt vanuit Brussel, kunnen we niks aan doen'. En je moet weten dat ondergetekende het tijdperk meegemaakt heeft van 'Kermit'. Toen duurde het vijf minuten ! ! ! Ja, u leest het goed, amper 5 minuten of 300 seconden om een ongeval te registreren. Whoow. En een aangifte van verlies van allerhande nam 180 seconden in beslag. Jawel, 180 seconden ! ! ! Seiningen inbegrepen ! ! ! En willen we het even hebben over de 'vieuw'? Of over een 'Rir-ke'? Nu ben ik wel benieuwd hoeveel er een 'Rir-ke' kunnen opmaken zonder het draaiboek erbij te nemen. Is het nu PV? Of nee, euh ... zouden we geen APO proberen? Nee, nee, 'k heb een beter gedacht: een Gaske. Maar euh ... is 't nadeel onder of boven de x-aantal euro? Om onnozel van te worden. Gefrustreerd? Bwah ... nee hoor.


Goed, tot zover islp. Nu ga ik mijn mails eens controleren. Puma. Dan lees ik vele berichten genre:
'Als Edmond zich komt aanmelden, zijne fiets staat...'
'Als Piepke komt, geen rijbewijs meegeven, zie ...'
'Als Germaineke komt voor haar portefeuille, verwijs haar ...'
Hey gasten, ik heb het zojuist al geschreven. Mijn harde schijf zit vol!!! Wie kan dat allemaal onthouden. De delete knop heeft het hard te verduren als ik mijn mails check. Om dan nog maar te zwijgen over die mailkes van het GAC ... registratie dit, registratie dat ... Hey gasten, wat wil je ... om de haverklap veranderen er zovele zaken, ik kan niet meer volgen! En de DO's lees ik al lang niet meer. Hot news verneem ik wel via 'radio couloir' (of hoe wordt zoiets geschreven?). En dat ik dan soms een mailtje krijg genre: 'Hierbij verwijs ik naar DO 372 van het jaar 1957' neem ik er dan maar bij. DELETE ! ! ! Gefrustreerd? Bwah ... nee hoor.


Kom, we zijn buiten. Combi en hup, of we go. Toch even eerst de vuile troep van m'n voorganger eruit kieperen en toch voor alle zekerheid de combi controlleren of er geen builkes of blutskes bijgekomen zijn. Controle? Ik heb nog geen enkele maal een cps op de blauwe baan gezien die erop toekijkt of ik mijn combi netjes hou ! ! ! Allez, we zijn weg. Radioprocedure jongens, en statusen correct gebruiken ... Jaja ... Maar wil je je job doen volgens het boekje, dan hou je het op den ID echt niet lang vol. Het is constant je evenwicht trachten te zoeken op die o zo slappe koord. Is het niet erg dat je je werkgever moet beliegen en bedriegen om toch maar dat knellende verhoor te kunnen uitvoeren? Beschikbaar zetten van zodra je tussenkomst erop zit? En wanneer moet ik dat allemaal op papier krijgen? Dat verdomde islp programma, remember? En wat ben ik die patrouille 'Kwetsbare Locaties' dankbaar ... het grootste leugenbladje ooit, maar niemand durft het luidop te zeggen. En wie vult alle aandachtspunten correct en eerlijk in? Of uit de losse pols wat uurkes op papier 'flansen'? En die Y-week? Probeer dat maar eens te rijmen met een gezin. Uren die om de haverklap veranderen? Grasco patruille rijden terwijl het pijpestelen regent? Of op zoek gaan naar rondhangende spijbelaars aan 't Zuid, terwijl het schoolvakantie is. Hey gasten, neem ons eens serieus ! ! ! Gefrustreerd? Bwah ... nee hoor.

En zo kan ik wel nog even doorgaan. Maar aan wie dit ook lezen mag. Bij welke dienst u -beste lezer- ook hoort ... u zal deze ergernissen beslist herkennen.

Waar ik het voor doe? Waarom ik nog niet naar een andere zone uitgeweken ben? Waarom ik nog niet voor een sappig wijkje gekozen heb? Omdat ik mijn job met hart en ziel doe. Omdat dat ene dankbriefje van die tevreden burger al mijn ergernissen van de kaart veegt. Omdat ik het super vind als ik tijdens de Gentse Feesten een duim in de lucht krijg van die kerel die ik destijds geholpen heb. Of dat een dame me aanspreekt en me eeuwig dankbaar is dat ik (en mijn collega uiteraard) haar gered heeft van die stalker ... voor zulke dingen doe ik het. Omdat ik in al mijn dwaze ideologie nog steeds de Gentse Burger wil helpen en er dan ook dag en nacht voor ga. Daar kan niemand tegenop, zelfs geen twee profs met Europese faam. Ik blijf ervoor gaan. Want u weet: een Inspecteur in de zone Gent kan eender welke figuurlijke oorlog aan. We zijn wel wat gewend! God zal het mij lonen, met spek en bonen ... hoop ik ...