Doorlichtingsplan Gentse politie is karikaturaal - halt aan grote delen van het verbeterplan

warrior ID
Gast

/ #2 hervorming

2010-10-31 14:15

Verkeersdienst
Er zijn al veel inspecteurs die zich willen opgeven voor de nieuwe verkeersdienst die zou opgericht worden. Wanneer wij kijken naar de reden waarom zij zich opgeven voor die nieuwe dienst, dan verschieten wij ons een breuk. Veel inspecteurs, die nu op interventie zitten, hebben schrik voor de hervorming. Schrik in die mate dat de interventiedienst nu al als een vuilbak gebruikt wordt en dat men vreest dat interventiedienst na de hervorming nog dubbel zoveel als vuilbak zal gebruikt worden.
Aldus zijn er veel collega’s die zullen kiezen voor de nieuwe verkeersdienst. Deze gaan naar de verkeersdienst niet omdat ze heel graag verkeer doen, enkel uit schrik voor wat er van de interventiedienst zal komen. Vanuit de leiding wordt er gesproken over gemotiveerde mensen die naar de verkeersdienst gaan: BULL SHIT! Maar dit zal men ook nooit willen inzien bij de leiding!

Wij, binnen de politiezone Gent, zijn gefrustreerd. Vooral door het gebrek aan communicatie. Wanneer wij vragen stellen, kan men op 80 % van de vragen niet antwoorden.

Hoe nutteloos zullen deze hervormingen zijn! Het enigste dat het politiekorps nog rechthoudt in deze tijden, is de basis! De sfeer bij de basis is perfect. Iedereen gaat door het vuur voor elkaar. Dat ze boven (de leiding) ruzie maken, is al langer dan vandaag bekend. Wat zal er nu gebeuren… een paar mensen van de leiding zullen van postje verwisselen, maar uiteindelijk zal de leiding nog steeds de leiding blijven. Het enigste wat echt zal veranderen is de basis, als we naar de plannen kijken. Heel frustrerend.
We moeten ook opletten dat we dit niet allemaal te luid zeggen. Zoals U weet heerst er een straffende cultuur binnen het korps. Doe je iets goed, dan is het maar normaal want het is je job. Die je iets verkeerd, o wee uw gebeente!

Misschien toch nog één lichtpuntje aan het eind van de tunnel in verband met de leiding. HCP Van Belle stelde zelf een rapport op waarbij hij de hervorming afbreekt tot in de toppen van de tenen. Dit konden we lezen in verschillende kranten. De tegenreactie van Professor De Ruyver was eentje om misselijk van te worden. Ik citeer letterlijk:
Waar haalt zo'n licentiaatje in de criminologie (HCP VAN BELLE) trouwens de culot vandaan om de reputatie van twee in heel Europa gerespecteerde deskundigen - en ik wil dan nog eerder spreken over professor Fijnaut dan over mezelf - af te branden. Ongezien. Tot nog toe hebben we de guerrillastrategie van de man proberen te negeren. Maar dat zal niet blijven duren

Totaal wansmakelijk! Meneer De Ruyver, wie denkt u zelf dat u bent. Niet iedereen heeft recht van spreken als we uw commentaar moeten aanhoren. U zou nog het beste binnen de leiding van het korps passen…
Als meneer De Ruyver al zo denkt over een licenciaat criminologie, wat moet hij dan niet denken over de personeelsleden van het Korps die enkel maar een A2 diploma hebben. Meneer De Ruyver denkt blijkbaar in hokjes. Zo iemand heeft dan ons korps doorgelicht…en gaat nu eens gaan vertellen hoe het er allemaal moet aan toe gaan. Maar goed dat ik zelf besef dat u het mij nooit zal vragen aangezien ik maar een A2 diploma heb…

Meneer De Ruyver zei ook in de krant dat HCP Van Belle helemaal alleen staat met zijn kritiek. Meneer De Ruyver, doet u er nu om? U ben t gaan praten met veel personeelsleden alvorens u het doorlichtingsrapport hebt opgesteld. Misschien doet u er best aan om nu nog eens met de personeelsleden te praten nu de plannen bekend gemaakt zijn… U zal een andere mening toegedaan worden. Maar dit zal zeker niet in de prijs inbegrepen zijn om nu nog eens te praten met het personeel.
Nu zal u zeggen, er zijn werkgroepen opgericht die helpen om de hervorming op poten te krijgen. Wel, meer dan de helft van de leden van die werkgroep vragen zich nog steeds af wat ze daar eigenlijk zitten te doen.

Heel raar dat er bespaard dient te worden maar dat er toch 50.000 euro uw/jullie kant uitgaat.
Meneer De Ruyver, zou het niet kunnen dat u licht op de tenen bent getrapt door tweemaal in de dezelfde week hard aangepakt te worden in de krant… de eerste maal door meester Vermassen in de zaak rond Clottemans, de tweede maal door HCP Van Belle. Zet uw emoties opzij!

Op heel veel steun van burgemeester Termont dienen wij ook al niet te rekenen. Elke keer er iets gebeurt in “zijn” stad dat te maken heeft met de politie dat omstreden is, dan reageert hij daarop in de krant. Meestal in de negatieve zin. De burgemeester wil dat zijn burgers tevreden zijn, niet zijn politiemensen. Hij dient stemmen te ronselen, zoals het elke politicus dat betaamt te doen.
Wij vragen maar 1 ding aan de burgemeester: Heer burgemeester, sta eens achter uw volk!
Maarja, links zal nu éénmaal altijd links blijven…

Wij zijn gefrustreerd omwille van de nutteloosheid van de hervorming, het gebrek aan communicatie, de soort dictatuur die er heerst in ons korps! Wij hebben een hele mooi job, wij hebben hele goede collega's die alles zouden doen voor elkaar! laat dit allemaal niet kapot gaan!