Thuis online bekijken


Gast

/ #54

2012-01-29 18:40

beste,
ik heb zelf geen televisieabonnement, omdat ik terug ben gaan studeren heb ik, wegens loonvermindering, een keuze moeten maken tussen tv of internet. Ik koos internet..., er is bijgevolg weinig mogelijkheid dat ik mijn favoriete Vlaamse serie kan opvolgen :-(
Het is jammer dat dit niet meer uitgezonden kan worden via dit medium. Tenslotte verliest de VRT geen klanten, ze wint er eerder bij.
Het Nieuws en andere programma's gelijk Koppen, Panorama, enz., kan je ook op 'dereadactie.be' bekijken, wat is hier eigenlijk het verschil? Thuis kan, via zijn gebruikelijke methodes, ook leerrijk zijn of voeding tot reflectie inhouden. De productie is ook grotendeels gesubsidieerd door de overheid neem ik aan,toch?
Ik hoop dat er kan ingezien worden dat dit geen verlies van klanten is, het is een extra dienst voor mensen die door omstandigheden niet op het gewoonlijke uur naar de serie kunnen kijken, en niet de mogelijkheid hebben om dit op te nemen en later af te spelen. Mocht de VRT schrik hebben voor verlies van kijkcijfers, dat ze deze cijfers meenemen in hun statistieken. Ze krijgen er weliswaar 1000 kijkers ineens bij....per aflevering...
De serie komt eerst op televisie, dan pas op internet. Ik zie eigenlijk niet goed in waarom het niet meer kan? Is er sprake van misbruik? Welke zijn eigenlijk de argumenten om dit niet meer toe te laten? Ik heb wat schrik dat het enkel een slechtgeluimde persoon geweest is die de mail stuurde, iemand die op dit moment in zijn leven het niet kan hebben dat anderen ergens plezier aan beleven, wat kan het anders zijn?