Drielse Kermis privatiseren NEE!!


Gast

/ #295

2012-01-24 09:58

Een schone kermis met een familiair karakter, veilige attracties, lage ritprijzen, georganiseerd door een professionele externe partij onder supervisie van de gemeente, die op zaterdagmiddag om 14.00 uur begint. Er komt in 2012 geen uitbreiding naar het 'Gasthuisplein' en geen vrijdagavondopenstelling.

Dat is het resultaat van gesprekken die de gemeente Maasdriel voerde met betrokken horeca-ondernemers. De horeca-ondernemers hebben aangeboden een stichting te vormen - eventueel met andere belanghebbenden uit Kerkdriel - om in de toekomst de organisatie op zich te nemen, zodat de Drielse kermis gewaarborgd blijft.

Schone, veilige kermis
Het college van de gemeente Maasdriel stelt een veilige en hygiënische kermis (goede schoonmaak en toiletvoorzieningen) als voorwaarde voor de kermis. De horeca-ondernemers onderschrijven dit en leveren hiertoe een bijdrage.

Lage ritprijzen
De ritprijzen zijn door de gemeente vastgesteld. Ze gaan minimaal omhoog. Hierdoor blijft de kermis een van de goedkoopste uit de regio.

Stichting
De horeca heeft aangeboden een stichting op te richten om de kermis vanaf 2013 in samenspraak met de gemeente te organiseren. Deze heeft tot doel de Drielse kermis te behouden. Vanuit de stichting lopen één à twee vertegenwoordigers mee met de organisatie van de kermis dit jaar.

Evaluatie
In september volgt een evaluatie over 2012. Als de evaluatie goed is, wordt de huidige samenwerking met Duursma voortgezet voor een periode van drie jaar. Zo niet, dan wordt de samenwerking ontbonden.

"We zijn als horeca tegen uitbesteding, maar zijn blij dat de gemeente naar onze wensen heeft geluisterd en ons de kans geeft de kermis in de toekomst mede te organiseren in het belang van Driel", aldus Marcel de Wildt van café Babbels en Marga van Heel van café-zaal De Kroon.

Wethouder René Smits: "Veiligheid en hygiëne kunnen wij waarborgen door te werken met een professionele partij. Ik ben blij dat we er samen met de horeca uit gekomen zijn. De Drielse kermis maken we met zijn allen, voor onze inwoners."


Categorie Gemeenteberichten
Bron Gemeente Maasdriel

www.mooimaasdriel.nl