€200 en nog veel meer: GEEN STIJL


Gast

/ #2146

2012-01-12 16:54

Ik ben het er voor volle 100% mee eens wat er in de petitie staat.
Het is schandelijk dat patienten met psychische klachten zo gediscrimineerd worden. Alsof ze er zelf iets aan kunnen doen dat ze psychisch ziek geworden zijn.
Het zijn mensen met dezelfde rechten als alle anderen in nederland dus moeten ook op goede en betaalbare zorg kunnen rekenen. Waarom dan nog eens extra 100 of 200 euro moeten betalen bovenop de 220 euro eigen bijdrage? Waarom 145 euro per maand voor een tijdelijke opname in een psychiatrisch ziekenhuis?
Alsof iemand voor zijn plezier naar de psychiater gaat en medicijnen slikt waarvan hij of zij de bijwerkingen voor lief moet nemen omdat er helaas voor die persoon geen andere keus is. En alsof iemand voor zijn of haar lol in een psychiatrisch ziekenhuis word opgenomen nou zo leuk is het er allemaal niet.
Er is dus wel beters te bedenken als het om de lol gaat!!!
Ook is het afschuwelijk dat de hulpverleners de duimschroeven krijgt aan gedraaid met grote bezuinigingen en ontslagen. Als de hulpverlening niet meer goed kan functioneren zijn de patienten de dupe er van en die hebben het al zwaar genoeg en hebben juist een goed vangnet nodig.
Ik hoop dat de regering zich wat eerlijker gaat opstellen op dit vlak want dit is gewoon niet meer reeel.