POLITIEAGENT TOT MAX 62 JAAR


Anonymous

/ #16

2018-06-12 13:34

Als oud politieman volg ik nu al een hele tijd deze petitie en het gaat helaas precies zoals ik gedacht had. Veel goede inbreng en het gevolg tot nu toe, nauwelijks enige reactie en nul,nul resultaat. Is dit iets van de laatste tijd vraag je jezelf af. Nee dat is het niet. Er liggen andere oorzaken aan ten grondslag. Om een voorbeeld te noemen.
In 2003 heb ik een jaar lang onderzoek gedaan naar de werkdruk in de Cellencomplexen in Amsterdam. Dit onderzoek was op verzoek van de toen aanwezige Korpsleiding omdat die een meningsverschil hadden met de chef van de Cellencomplexen. In dit onderzoek heb ik alle werkzaamheden gemeten en vastgelegd, uren omgerekend en vergeleken met de aanwezige FTE's. Hieruit bleek dat er op de totale hoeveelheid werkzaamheden naar de wettelijke maatstaven en interne voorschriften te voldoen 14 FTE's te weinig waren, een percentage van plm. 25%. Ik heb van dat gehele onderzoek uitgebreid verslag gedaan middels een rapport genaamd "Een benadering van de Werkelijkheid" met verbeter en verwonderpunten. Iedereen was blij, de chef van de Cellencomplexen, Het personeel dat er werkte, Het instituut "Toezicht cellencomplexen", de bonden. En wat gebeurde er ? Juist het rapport verdween in een la en het werd doodstil.
Er is iets vreselijks fout bij de politie. En ik denk dat er een aantal oorzaken voor zijn.
1e De politiek wil eigenlijk geen politie, bang voor een politiestaat, en als het dan toch moet zo klein mogelijk.
2e De top van de Politie is te groot en te verdeeld en hangt te veel aan de politiek.
3e De politiewerknemers zijn slecht georganiseerd. Een Politiebond ipv meerdere zou beter en sterker zijn.
4e Er zijn te veel voor de politie van belang zijnde zaken uitbesteed - Denk hierbij b.v. aan een defect slot van een cellencomplex dat 14 dagen moet wachten omdat de beheerder dat zo beslist - of speciale middelen die nodig zijn die pas maanden na aanvraag geleverd worden - Dit verstoort op een heel irritante wijze het werkproces.
5e Het grote ziekteverzuim. Er wordt wel geroepen dat er van alles aan gedaan wordt, maar dat is volgens mij het enige, want 20 jaar geleden en 30 jaar geleden hadden ze bij de politie ook al een ziektepercentage tussen de 20% en 25%.
6e Misschien wel het eerste, maar dat is het personeelsbeleid. De Arbowet wordt aan alle kanten met voeten getreden. Soms noodzakelijk, maar heel vaak komt het de korpsleiding wel goed uit. Niemand binnen de politie die daar enig toezicht op houdt. En als het dan mis gaat laat men je vallen als een baksteen.
Er is in al die jaren niet veel veranderd bij de politie en met deze regering en de huidige bondsbestuurders zal er ook niets veranderen. Deze bondsbestuurders hebben toegestemd met een sigaar uit eigen doos. De laatste loonsverhoging is door de collega zelf betaald. Hiervoor krijgt hij in de toekomst minder pensioen. Wat ben je voor bestuurder als je hiervoor tekent vraag ik mij dan af.

Voor wat jullie nog te wachten staat als je niet in aktie komt - dat is volgens mij de enige manier - Ik ben nu 13 jaar met pensioen en ben in de 13 jaar 32% kwijt van mijn besteedbaar inkomen doordat de overheid maatregelen heeft genomen waardoor er niet geindexeerd mag worden en door de jaarlijkse stijging van de kosten.



Ben Braaksma.




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...