Zeg nee tegen de kap van de populieren aan de Industrieweg!


Gast

/ #3

2018-01-16 20:32

Beste buur,

Vandaag is er overleg geweest tussen de gemeente en ons, de voorstanders van het behoud van de populieren aan de Industrieweg. Boomexpert Thomas Rijniers van Treade.nl was bij het gesprek als deskundige aanwezig. Wijkbeheerder Sanne Teuwsen voerde het 3-koppig commité van de gemeente aan.

Doel van het gesprek was om alle feiten op een rijtje te krijgen en standpunten uit te wisselen. In het begin was het nog wat zoeken, maar gaanderweg het gesprek kwamen er toch wat positieve dingen bovendrijven.

De gemeente heeft de plannen duidelijk uiteengezet en ook aangegeven wat er met de populieren zal gebeuren. Dat wil zeggen: voorlopig blijven ze staan. De kap is tot nader order afgeblazen en zal op zijn vroegst dit najaar of zelfs pas volgend jaar weer aan de orde komen. Dat geeft tijd voor overleg en om samen aan alternatieve plannen te werken.

Positief om te vermelden is dat er binnenkort 12 nieuwe, volwassen bomen in het parkje zullen worden geplant. Dit staat los van wat er verder met de populieren zal gebeuren.

De volgende stap voor ons is om in overleg met de werkgroep Groen van Dorpsbelang Hees te treden en te zorgen dat de bijna 400 ondertekenaars van de petitie tegen de kap een stem krijgen en hun mening wordt meegewogen in de plannen van de gemeente.

Kortom: weer een flinke stap voorwaarts!

Groet,

Michiel de Wit