Aangifte tegen Mevrouw Sylvana Simons wegens haatzaaierij

Failke

/ #7608

2016-11-08 12:28

Inmiddels worden blanke mensen net zo hard gediscrimineerd als niet-blanke mensen. Maar dat is taboe. Ik vraag mij serieus af hoeveel van de anti-zwarte piet mensen daadwerkelijk echt last heeft van zwarte piet en er aanstoot aangeeft, hoeveel van de anti-zwarte piet mensen meelopen met de rest en hoeveel van de anti-zwarte piet mensen zich uitlaat om in de belangstelling te staan.

 

Zij zouden rond het Sinterklaasfeest ervoor kunnen kiezen tijdens de intocht even buiten het centrum te blijven en op tv weg te zappen als ze zwarte piet zien. Hoeveel mensen hebben geen collega's die vijf weken lang stik chagerijnig zijn omdat ze honger hebben en niks mogen eten door de ramadan en hoeveel mensen moeten dan rekening houden voor vijf (!) weken lang door niet te eten in het bijzijn van mensen die de ramadan volgen omdat ze het die mensen anders te moeilijk maken? Ik vind dat je hier met elkaar leeft, dat betekend samen, dat betekend geven en nemen. Dat betekend dan ook dat er dingen zullen zijn die je in het land dat jou zo vrij opneemt en kansen geeft en gunt, die je minder prettig en fijn of zelfs aanstootgevend vind. Ik persoonlijk vind de kleedwijze van vele modellen aanstootgevend, maar ik kies ervoor om dan bepaalde magazines niet te kopen, mijn eigen kledingswijze zo te organiseren dat ik mij prettig voel en weg te zappen van programma's die ik aanstootgevend vind.

 

Maar bovenal, en laten we dit vooral niet vergeten, is Sinterklaas een kinderfeest dat al eeuwen zo gevierd word in Nederland. En zie je de pieten nog met de roe lopen? Het is al enorm veranderd. Laten we het feest een feest houden en voor de kinderen deze dag onze verschillen aan de kant leggen. Moet er nou echt gedemonstreerd gaan worden Tijdens de intocht? Enig idee hoeveel kinderen daar bang van kunnen worden? Voor hoeveel kinderen het feest verpest wordt? Dat vind ik pas aanstootgevend. Volwassenen die niet volwassen genoeg kunnen zijn om een kinderfeest een kinderfeest te laten. Een traditie een traditie te laten. Laat het los mensen. Leef samen, gun elkaar wat...