Stop het verbod op halal

Moyo

/ #92 Ritueel slachten

2011-11-28 16:40

In de jaren zeventig en tachtig zag je zo nu en dan rond de het offerfeest, een Opel Kaddet rijden met een half open kofferbak waar een schapen snuit uit stak.
Vaders kwam de trapportalen opgelopen met een touwtje aan zijn hand met aan het end van het touwtje een schaap.
Deze schaap was nog niet rijp voor de slacht en daarom had men nog een week om hem vet te mesten. De dag van het offerfeest kwam vaders uit de badkamer met een bebloede schort en zei dan zachtjes:" het schaapje is uitgegleden” dus kunnen we hem beter opeten.
Dit fenomeen kwam je regelmatig tegen, opeens werden de regels strenger.
Het was verboden om een dier te slachten voor consumptie in het eigen huishouden.
Men werd vriendelijk doch terecht verwezen naar het abattoir of de slagerij. Een stukje nostalgie ging verdwenen, voor de kinderen was het een ramp, want een keer per jaar hadden zij een voor een week lang een huisdier. Nu wil men het ritueel slachten gaan verbieden, kinderachtig Nederland is weer bezig. Met deze achterlijke besluitvormingen werk je natuurlijk meteen in de hand de nostalgie weer werkelijkheid wordt. Mocht dit sinistere plan (verbieden ritueel slachten) worden doorgevoerd? Dan zullen de schaapjes van Nederland rond het offerfeest weer te vinden zijn in de kofferbakken en badkamers. Zodat de moslim de rituele slachting kan voortzetten