Artsen moeten sneller testen op Vit.B12 tekort bij vage klachten

Kees

/ #103 Trieste herkenning

2016-07-25 19:10

Onwil, verkokerde visie, te hooghartig voor nascholing, interpretatie van vooroorlogse laagnormaalwaarden, het ontbreken van fysisch chemische kennis etc. etc. Het merendeel van de artsen, van huisarts tot neuroloog en van internist tot MDL- arts, lijdt aan een ziektemakende epidemie, waarmee meer wordt verdiend aan het onderzoeken en behandelen van de gevolgen van het niet erkende vitamine B 12 tekort, dan aan de adequate behandeling van het probleem. Het is een grof schandaal dat B12 patiënten, als zij daarvoor nog energie en mentaal toe in staat zijn, zelf moeten leuren, volledige literatuurstudies moeten doen om bijvoorbeeld onder het SOLK-stempel van de arts vandaan te komen, particuliere Holo-TC  bloedonderzoeken voor het bepalen van het enige duidende aktieve B 12 op weefselniveau moeten arrangeren en zelf met vitamine B 12 tabletten moeten expirimenteren, omdat de artsen weigeren hun zorgplicht na te komen!

Laboratoria, die ieder eigen analysemethoden hanteren, waardoor een woud ontstaat van niet eenduidige normwaarden en de analyseresultaten converteren naar achterhaalde richtlijnen, doch desgevraagd geen conversietabel kunnen genereren, waardoor de arts alleen kijkt of de B 12 waarden in de range vallen en niet acteert op klachten die bij lage serumwaarden horen, laat staan dat er aanvullend wordt geanalyseerd op andere parameters die bij een B 12 tekort horen.

Hoe kan de gezondheidszorg bieden wat wij als B12 patiënten vragen? Hoe kan de politiek blind zijn voor een bedreigende ziekte, die volmondig door de Vitamin B 12 Resource Group, als zodanig wordt erkend en waarvan de participerende internist, een wachttijd heeft van 1 1/2 jaar en men nu voornemens is genoopt een behandelcentrum in Rotterdam te openen?

Het merendeel van de artsen dient verplicht op herscholingscursus gestuurd te worden, er dient een uniforme en landelijke analysemethode voor de bepaling van B 12 te komen en er moet op het departement draagvlak voor het vitamine B 12 tekort komen.

Deze petitie getuigt dan ook van een zeer vooruitstrevend iniatief!