Parkeerbadge van deSingel voor studenten van het conservatorium


Gast

/ #7 een beetje toelichting

2016-05-20 22:41

Beste allen,

Allereerst een paar feiten:

De parking wordt uitgebaat door Beheer kunstsite, een koepelorganisatie van deSingel, het Conservatorium en Radio 2 die instaat voor het beheer en exploitatie van het gebouw. Alle ontvangen gelden worden in dat beheer geïnvesteerd.
Personeelsleden betalen 35 Euro geen 30 Euro, het dagtarief is 15 Euro geen 16 Euro (kleine verschillen, akkoord, maar elke Euro is belangrijk).

Er zijn in totaal op de site 114 parkeerplaatsen (82 aan de Desguinlei, 32 aan de Jan Van Rijswijcklaan). Er werken meer dan 500 mensen (docenten, personeelsleden deSingel, Conservatorium, het Vlaams Architectuurinstituut, diverse andere kunstorganisaties) en heel de dag door zijn er bezoekers op de site. Daarnaast zijn er meer dan 500 studenten. Er is voor gekozen om hen geen gunsttarief voor het parkeren te geven o. a. omdat dit op geen enkele campus van de Hogeschool zo is, en omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Wat is er wel mogelijk voor studenten: er zijn in het gebouw lockers voor klein waardevol materiaal (laptop, rugzak) en een instrumentenberging die gratis kunnen gebruikt worden. Studenten kunnen de parking oprijden en binnen de 45 minuten gratis terug afrijden, voldoende tijd dus om van die opbergmogelijkheden gebruik te maken en daarna in de buurt gratis te parkeren.

Verder blijft het zo dat we fietsgebruik en openbaar vervoer willen promoten. In 2014 werd het aantal plekken in de fietsstalling opgetrokken van 200 tot 450 en werd een Velo-Antwerpen station geïnstalleerd. Ik zie regelmatig studenten, ook met een contrabas op de rug, van de tramhalte, die vlakbij is, het gebouw binnenkomen.

Tot slot denk ik dat betalend parkeren heden ten dage hoort bij de kosten van het gebruik van een wagen.

Paul Vermeir
Verantwoordelijke Beheer kunstsite.