Parkeerbadge van deSingel voor studenten van het conservatorium


Gast

#1

2015-05-04 08:46

Dit is inderdaad een probleem voor de studenten, maar evenzeer voor artiesten die hier voor een lange periode repeteren.
Ruth Vandecruys
De auteur van deze petitie

#2 Re:

2015-05-04 18:17

#1: -  

 Da's goed om te weten! Ik hou het in m'n achterhoofd!

 


Gast

#3

2016-05-18 12:19

Het is schandalig dat studenten met zware instrumenten zo veel moeten betaln om dichtbij school te kunnen parkeren

Gast

#4

2016-05-19 11:39

Omdat studenten in de muziekrichting het al niet gemakkelijk hebben en elke onnodige cent dat we moeten uitgeven er 1 teveel is.

Gast

#5

2016-05-20 09:14

Het is mijn overtuiging dat het niet kan dat personeel en studenten in hun eigen school parkeerkosten moeten betalen. Een onderwijs instelling zou zijn personeel en studenten moeten koesteren. Zij zijn toch de belangrijkste stakeholders in het pedagogisch project. Stel u eens voor dat een bedrijf parkeergeld zou vragen op zijn eigen bedrijfsparking. Als dat niet hallucinant is. Maar in KCA kan dat!
Ruth Vandecruys
De auteur van deze petitie

#6 Re:

2016-05-20 14:04

#5: -  

 Dat is nu net de struikelblok. KCA kan hier niets aan doen. De parking is eigendom van deSingel. Alleen zij beslissen erover wie recht heeft op een badge en wie niet. Volgens hun is dit enkel het personeel.

 


Gast

#7 een beetje toelichting

2016-05-20 22:41

Beste allen,

Allereerst een paar feiten:

De parking wordt uitgebaat door Beheer kunstsite, een koepelorganisatie van deSingel, het Conservatorium en Radio 2 die instaat voor het beheer en exploitatie van het gebouw. Alle ontvangen gelden worden in dat beheer geïnvesteerd.
Personeelsleden betalen 35 Euro geen 30 Euro, het dagtarief is 15 Euro geen 16 Euro (kleine verschillen, akkoord, maar elke Euro is belangrijk).

Er zijn in totaal op de site 114 parkeerplaatsen (82 aan de Desguinlei, 32 aan de Jan Van Rijswijcklaan). Er werken meer dan 500 mensen (docenten, personeelsleden deSingel, Conservatorium, het Vlaams Architectuurinstituut, diverse andere kunstorganisaties) en heel de dag door zijn er bezoekers op de site. Daarnaast zijn er meer dan 500 studenten. Er is voor gekozen om hen geen gunsttarief voor het parkeren te geven o. a. omdat dit op geen enkele campus van de Hogeschool zo is, en omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Wat is er wel mogelijk voor studenten: er zijn in het gebouw lockers voor klein waardevol materiaal (laptop, rugzak) en een instrumentenberging die gratis kunnen gebruikt worden. Studenten kunnen de parking oprijden en binnen de 45 minuten gratis terug afrijden, voldoende tijd dus om van die opbergmogelijkheden gebruik te maken en daarna in de buurt gratis te parkeren.

Verder blijft het zo dat we fietsgebruik en openbaar vervoer willen promoten. In 2014 werd het aantal plekken in de fietsstalling opgetrokken van 200 tot 450 en werd een Velo-Antwerpen station geïnstalleerd. Ik zie regelmatig studenten, ook met een contrabas op de rug, van de tramhalte, die vlakbij is, het gebouw binnenkomen.

Tot slot denk ik dat betalend parkeren heden ten dage hoort bij de kosten van het gebruik van een wagen.

Paul Vermeir
Verantwoordelijke Beheer kunstsite.

Studentenraad KCA

#8 Re: een beetje toelichting

2016-05-22 11:09

#7: - een beetje toelichting 

 

Geachte heer Vermeir

Allereerst wilt de studentenraad u bedanken voor uw reactie en duiding. Graag gaan wij hier verder op in, de petitie is nog steeds lopende en het discours voor ons nog niet gesloten. Sta ons toe om beheer kunstensite van onze standpunten te overtuigen.

U schrijft dat alle ontvangen gelden voor de parking worden geïnvesteerd in het gebouw en dat is geen slechte zaak. Echter; de financieel meest kwetsbare groep draait dus op voor het grootste segment hiervan. Zelfs met de correcties die u heeft aangebracht op onze berekening komen wij nog op een gigantisch verschil uit tussen studenten en medewerkers/docenten. Met drie keer een dagtarief is een medewerker of docent al voorzien van een parkeerkaart en zelfs de bezoekers van een voorstelling kunnen van een voordeeltarief genieten. Ergo, de student betaalt.

Er is een afrijtijd voorzien van 45 minuten. Dat zou beteken dat studenten die genoodzaakt zijn met de auto te moeten komen, hun reistijd vaak verdubbeld zien door files, vervolgens 30-45 minuten extra moeten rekenen om een instrument en spullen weg te leggen, nieuwe parking te zoeken, terug te komen en zich naar de les te begeven. Dit is onnodig indien er een betaalbaar alternatief zou zijn.

Het lijkt dat er een angst bestaat dat indien er een voordeliger tarief voor studenten zou bestaan de parking zou overlopen. Deze willen wij graag weg nemen. Het merendeel van de studenten woont of zit op kot in Antwerpen en maakt gebruik van het openbaar vervoer of fiets om zich naar het conservatorium te verplaatsen. Iets wat we uiteraard alleen maar toe kunnen juichen. Voor studenten die van verder moeten komen is dit niet altijd een optie. Dit segment is echter zo klein dat deze onmogelijk tot een volle parking zou leiden. Hiernaast geeft u aan dat het aantal plaatsen beperkt is, en dat klopt. Bij ons leidt dat tot de vraag waarom beheer Kunstsite die dan initieel niet beter had bedeeld aan hen die ze het beste kunnen gebruiken?

Het conservatorium is geen doorsnee hogeschool, als de studenten enkel een boekenzak en een laptop mee moesten brengen had dit inderdaad een rechtmatige opmerking geweest. De vergelijking met elke andere hogeschool gaat gewoon niet op. Bovendien zijn er andere conservatoria, zoals het Lemmens instituut in Leuven, waar het geen enkel probleem is voor studenten om te parkeren. Ook willen we zeggen dat tot een jaar geleden de parking voor studenten gratis was. Wij begrijpen dat daar van buitenaf misbruik van werd gemaakt, maar nu zijn het de studenten die er voor op draaien.

Tot slot: betalend parkeren is inderdaad een bijkomende financiële last van een wagen. Maar beheer kunstsite kan er voor zorgen dat die kost voor studenten niet net zo hoog ligt als in de rode zone van het centrum van Antwerpen.

Met vriendelijke groet,

Studentenraad Koninklijk Conservatorium Antwerpen

 

Post scriptum: Graag nodigen we u uit om samen een koffie te drinken in het studentenrestaurant van het conservatorium. Hier zijn de prijzen ondertussen wel gelijkgesteld voor personeel en studenten.


Gast

#9

2017-02-14 21:44

Dag allen

Inmiddels is er weer veel veranderd. Mensen met zware instrumenten kunnen in aanmerking komen om te parkeren tegen een gereduceerd tarief. Dit is een tijdje geleden gecommuniceerd geweest via de AP-mail. 

 

Meer info: zie AP-mail.