€200 en nog veel meer: GEEN STIJL


Gast

/ #354

2011-10-22 10:57

Mensen met een psychiatrische aandoening hebben weinig andere keuze dan zich zo goed mogelijk aan de behandeling te houden. Daarvoor hebben ze wel behandeling nodig.
Mensen die longproblemen hebben en door gaan met roken hebben wel een keuze. Waarom hoeven zij geen eigen bijdrage te betalen?
Mensen die overgewicht hebben en hart en vaat aandoeningen en toch door gaan met slecht eten en niet bewegen hoeven geen eigen bijdrage te betalen. Sterker nog, als hun benen hun eigen gewicht niet meer kunnen dragen krijgen ze een scootmobiel vergoed en hoeven ze nog minder te bewegen.
Dit is discrimatie in haar meest zuivere vorm: Er wordt een onderscheid gemaakt op basis van zaken waar mensen geen controle op hebben, en vervolgens wordt een groep slechter behandeld dan de andere.

En dan nog iets: alleen gedwongen opnames zijn gevrijwaard van eigen bijdrage. Denkt u dat er nog mensen zich vrijwillig zullen laten opnemen? Ik stel voor dat u snel extra BOPZ rechters, griffiers en advocaten opleidt, want die gaan het druk krijgen.

Mijns inziens kan men nog beter delinquent zijn dan psychiatrisch ziek. Maar helaas hebben psychiatrische patiënten die keuze niet.