Stop het nieuwe parkeerbeleid in Ede centrum!


Gast

/ #133

2016-03-28 20:32

Wij wonen zelf in het centrum en zien de leegloop met eigen ogen, ook de parkeervergunningen zijn enorm verhoogd, hier heb ik diverse mails over verstuurd naar de gemeente en de raad. Deze wordt iedere keer standaard beantwoord met " het zijn marktconforme prijzen" en deze zullen nog meer verhoogd gaan worden tot 2018! Werkelijk schandalig!
Hieronder een voorbeeld van mijn brief:

Geachte heer,

Wij zijn ons rotgeschrokken van de enorme verhoging van de parkeervergunning in het centrum van Ede. Van 62,09 naar 75,80 een verhoging van 13,71 euro!!
Ongelofelijk dat dit zomaar kan!

Voor een tweede parkeervergunning op één adres, zou een verhoging van de parkeervergunning op z'n plaats zijn, maar voor één auto per adres is dit werkelijk een schandalige verhoging, waartegen wij ons niet kunnen verweren, want: waar moeten we anders heen!? Wij wonen niet op een groot stuk grond, waar wel 2 of meer auto's gratis! op geparkeerd kunnen worden.

Wij mogen langs de openbare weg parkeren, met een veel te dure vergunning en waar wij regelmatig geconfronteerd worden met vandalisme aan onze auto's, zoals; krassen, ingeslagen ruiten, afgetrapte buitenspiegels en deuken in portieren getrapt!
Natuurlijk is dit een prachtige melkkoe, wij kunnen immers niet anders dan betalen!

Een monopolypositie is in dit geval wel voor de gemeente Ede.
Wij mogen de onkosten betalen voor de gemeente, in Veldhuizen, de Rietkampen, Maanderbuurt, Kernhem en de buitendorpen hoeft dit niet, deze burgers zijn "nog" gevrijwaard van het graaien der gemeente.

Dus kunnen we spreken van ongelijkheid der burgers.
Centrumbewoners zijn de klos, wij mogen gewoon betalen, dat wat de gemeente vraagt. Straks verzint er eentje dat 100 euro ook wel leuk zou zijn per vergunning!

Wat zou de gemeente wel niet allemaal kunnen doen met dat extra geld!
Prima uitgangspunt, maar verdeel het dan onder alle inwoners van Ede en niet alleen de mensen voor de kosten op laten draaien die niet anders kunnen, omdat ze nu eenmaal in het centrum wonen.

Hopelijk draait u dit stiekeme besluit volgend jaar terug, we mogen hier wel spreken van een grote ongelijkheid in behandeling van inwoners van Ede.

Mw. A. Mein