Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

peace

/ #197 Re: Makkelijk

2011-10-10 14:28

#4: Piet - Makkelijk 

 Het stukje groen is wlliswaar slecht onderhouden, wellicht door de crisis/geldgebrek. Dat neemt niet weg dat we des te zuiniger moeten zijn dat niet alles verdwijnt. Het stukje wordt nog altijd voldoende benut door de jeugd die daar wil vissen en door mensen met honden.

Als we kijken naar de opzet en indeling en bebouwing van de wijk en ik ga er van uit dat er een moskee komt met minaretten(?), dan valt zo'n gebouw volledig uit de toon. Dit feit geld niet alleen voor deze wijk, maar voor heel Zoetermeer en ook voor het overgrote deel van Nederland. Een moskee past absoluut niet in het aanzicht van de Nederlandse manier van bebouwing, architectuur en cultuur.

De discussie van dat het allemaal weer over de moslim zou gaan is intussen wel achterhaald. Nederland heeft intussen wel bewezen dat we een tolerant volk zijn en dat we allemaal met elkaar kunnen leven. Toch blijft het wel een kwestie van aanpassen. Het is uiteindelijk nog steeds Nederland. En anno 2011, waar kerken ook verdwijnen: wordt het niet eens tijd dat mensen lekker prive thuis en bij elkaar thuis gaan bidden in alle vrijheid en tolerantie en niemand heeft last van elkaar.