Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte


Gast

/ #192

2011-10-10 11:35

Zie link:

http://www.zoetermeer.nl/index.php?mediumid=44&pagid=1388

Referendum
Sommige besluiten van de gemeenteraad van Zoetermeer zijn referendabel. Dit betekent dat u bij deze besluiten de mogelijkheid heeft om via een referendum de inhoud van het besluit te wijzigen. Op deze pagina leest u hoe dat in zijn werk gaat.

De gemeenteraad van Zoetermeer neemt in raadsvergaderingen verschillende besluiten. Een aantal van deze besluiten is referendabel. Dat betekent dat u in de gelegenheid wordt gesteld om een referendum in te dienen over een besluit van de gemeenteraad. Dat besluit kan na het indienen van het referendum worden gewijzigd.

Referendum aanvragen
Inwoners moeten eerst een voorlopig verzoek doen voordat een referendum kan worden opgestart. Dit verzoek moet uiterlijk binnen twee weken na publicatie van de raadsbesluiten in het Stadsnieuws (verschijnt altijd op donderdag, op de gemeentelijke pagina van het Postiljon) vergezeld van tenminste 315 handtekeningen, bij de gemeente ingediend zijn. Het verzoek kunt u kenbaar maken via het digitale formulier. Dit formulier vindt u op de formulierenpagina > digitale formulieren > Referendum, inleidend verzoek. Het formulier kunt u ook afhalen bij de publieksbalie. Hier kunt u ook informatie krijgen over de verdere procedure ten aanzien van het verzoek om een referendum te organiseren. Als twee weken na de datum van publicatie geen verzoek is ingediend, treden de genomen besluiten in werking.

http://www.zoetermeer.nl/index.php?simaction=content&mediumid=44&pagid=529