Albert Heijn Leuven moet blijven


Gast

/ #14

2016-03-09 20:39

Voor nieuwe inspiratie, expats uit NL
Betreft: protest 1. wegens ontnemen van Hollandse cultuur in de dagelijkse opvoeding en 2. extra milieutechnische belasting en 3. Specifiek productaanbod


Geachte meneer/mevrouw,

Als klant van Albert Heijn Leuven, wil ik mijn protest aantekenen tegen de gevraagde sluiting van deze vestiging naar aanleiding van de fusie tussen Delhaize-Ahold.

Ontnemen van Hollandse cultuur in de dagelijkse opvoeding

Voor Nederlanders in deze expatregio is de komst van deze Albert Heijn meer dan alleen de komst van een supermarkt. Het is het vinden van een beetje thuis op de ontbijttafel elke ochtend.

Voor mijn zoontje van 2,5 jaar is het een genot om de Hollandse dubbelvla 1 keer per week te kunnen hebben i.p.v. 1 keer per maand. Ik kan nu mijn zoontje op laten groeien met wat Hollandse cultuur zoals hagelslag, pindakaas en vla. Hij is boos op me, als hij niet mee mag naar de AH. Het is echt een uitje. Wat Albert Heijn biedt, biedt geen andere supermarkt voor ons gezin.

Extra milieutechnische belasting (7200 km per jaar)

Bovendien scheelt ons kilometers rijden naar de grensstreek om onze Hollandse producten te verkrijgen. Eerder reed ik 2 uur naar Breda, Roosendaal of Eindhoven 2 keer per maand om de gewenste producten te krijgen. Dat is 600 km per maand en 7200 km per jaar. Nu hoeft dat niet meer. Alleen al in mijn dorp Tervuren wonen al 900 Nederlanders die gebruik maken van deze AH. Om nog maar niet te spreken over de 2000 Nederlanders in Overijse. Dan heb ik nog niet gesproken over de rand Brussel, Hoeilaart en Leuven.

Specifiek productaanbod

De specifieke producten verkrijgbaar bij AH zijn niet te verkrijgen elders bijv. de Hollandse vla, de specifieke soorten kaas en pindakaas. Delhaize is geen optie voor mij want het prijsverschil is zeker 70 euro per winkelwagen, soortgelijke producten vind ik niet bij Lidl Aldi Carrefour etc.

Ik hoop van harte dat uw mijn protest serieus in overweging neemt. Albert Heijn is meer dan een supermarkt alleen, het is een stukje cultuur, die ik graag aan mijn kinderen op een degelijkse basis zou willen bieden. Mijn zoontje van 2,5 jaar zal het verschrikkelijk vinden als deze winkel vertrekt, zijn dubbelvla vind ik nergens. Inmiddels is hij eraan gewend en u stelt dus ook veel ouders voor een lastige taak om dit hun kinderen uit te leggen.

Hartelijk dank voor uw aandacht en veel succes in het beslisproces.

--