Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

S.S.R

/ #49

2011-10-07 21:21

07 okt 2011

De gemeente Zoetermeer stuit op felle weerstand van omwonenden van de Roggeakker in Seghwaert. Er liggen plannen klaar om hier binnen korte tijd een moskee te laten verijzen, maar buurtbewoners zien dit absoluut niet zitten. Ook Trots Zoetermeer en Lijst Hilbrand Nawijn zetten hun vraagtekens bij de plannen van de gemeente.

moskee
Door Jens van Pieterson

Gisteravond organiseerde de gemeente Zoetermeer in het Wapen van Zoetermeer een bijeenkomst voor bewoners uit de wijk Seghwaert. Niet vanwege de plannen die er zijn om een moskee te bouwen, maar om het WOP (Wijk Ontwikkelings Plan) te presenteren. Toch was er voor de aanwezige bewoners van de wijk maar één gespreksonderwerp: de moskee.
De WOP-presentatie werd ingeleid door wethouder Hans Haring (D66), maar hij had zichtbaar moeite met het zijn inleiding. Om de haverklap werd hij onderbroken door boze en verontwaardigde buurtbewoners. Dit omdat de gemeente de dag ervoor een ongeadresseerde brief aan de bewoners van Seghwaert heeft gestuurd over de komst van de moskee.
De verontwaardiging zit hem volgens de meeste buurtbewoners in de in hun ogen slechte communicatie van de gemeente. Bovendien zien veel buurtbewoners het simpelweg niet zitten dat er in de buurt een moskee komt. De redenen hiervoor lopen uiteen.
Zo is de angst voor een verkeerschaos groot. De gemeenschap die de moskee zou moeten gaan bekostigen heeft zo’n 7000 leden en dit is volgens veel bewoners een te groot aantal om in de wijk te laten parkeren. Verder is men bang dat er een hoop groen verloren gaat, of dat het straatbeeld van de wijk verstoord wordt.
Ook op het internet is de discussie in volle gang. Ruim 100 mensen hebben al bezwaar aangetekend in een online petitie met de naam ‘Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte.’
Aankomende donderdag 13 oktober is er in het gemeentehuis een informatieavond, georganiseerd door de gemeente, voor bewoners waarin zij volop vragen kunnen stellen over de bouw van de gebedsruimte.
Volgende week meer in het Streekblad