Ik hoor je niet!

Jack H
Gast

/ #2016

2016-02-26 09:43

 

Goed initiatief. Deze ergernis hoeft helemaal niet.

 

Veel radio en tv producties worden gemaakt in studio's waarbij het volume van de luidsprekers fors open staat. Thuis luister je zachter en heb je vaak ook minder goede luidsprekers. Dj's luisteren op koptelefoon. Die staat altijd hard en dicht op het oor. Dat is niet goed voor je oren. Zowel bij radio als tv wordt er altijd gebruik gemaakt van audioprocessing apparatuur. Bij het uitzenden is vaak geen geluidstechnicus meer aanwezig en bepaalt de instelling van de uitspeelautomaat hoe we het gaan horen. 

 

Beste programmamakers probeer eens te luisteren zoals je thuis luistert of in de auto. Wees eens een keer niet de maker maar de luisteraar of kijker. Daar maak je het programma toch voor? Luister een paar minuten voor dat je programma begint naar je eigen zender op "huiskamersterkte" en kom dan niet meer aan de volume knop. Je komt dan snel tot een betere oplossing.

 

Maar als luisteraar moeten we zelf ook zuinig zijn op onze oren: zet het geluid niet overdreven hard op je koptelefoon of oordopjes. En vooral niet vergeten er gaat veel wel goed en dan hoor je dat er zorg aan het geluid is besteed.