zwartepietmoetophaagsescholenblijven


Gast

/ #2972

2016-02-16 09:37

KLEUR BEKENNEN

Het blijft een onzinnige discussie van de media om mee te gaan met de discussie over Zwarte Piet gezien mensen die hier tegen zijn de geschiedenis niet kennen. Moeten we dan onze Germaanse en Keltische oorsprong verdonkeremanen waar dit feest vandaan komt en ook het kerstfeest met zijn Germaanse levensboom (Kerstboom) door het christendom gekaapt. Zwarte Piet heeft ‘niets’ met slavernij van doen, maar met de duisternis van de nacht alvorens het licht rond 21 december terugkeert. Is het niet zo, dat alle tegenstanders van dit feest de wereld steeds zwarter dan wel duisterder maken en de pers aan gebrek aan vakbekwaamheid het niet kan laten om onzinnige onderwerpen in de etalage van de verbeelding te zetten?

"Iedereen die een argument voert met een beroep op autoriteit, niet zijn hogere intelligentie gebruikt; Hij is alleen met behulp van zijn geheugen" (Leonardo da Vinci).

Ook hier zie je weer, wat kleur ons te zeggen heeft. Wij mensen dienen vrij dan wel creatief te leren denken niet in angsten en boosheid te leven. Het is dan ook een teveel aan slavengenen en/of schuldgevoelens van hen die protesteren tegen zwart en donker bruin gekleurde Moren die als knecht of is het Pieterbaas met Sint Nicolaas die hun act opvoeren voor kinderen.

Schuldgevoelens en boosheid zijn nimmer productief maar leggen wel de psyche bloot van hen die veel te verbergen hebben!

Slavernij en apartheid mogen zijn afgeschaft in Nederland, maar daarmee is die minachting nog niet verdwenen bij hen vooral medelanders die Nederland al dan niet verkozen als hun nieuwe vaderland. Zij wensen dat de witte Nederlanders Zwarte Piet doen evolueren totdat de kleuren zwart en donkerbruin verdwenen zijn uit hun huid en haar en de ander zich gaat gedragen als zij dit wensen.

Kinderen, die nog open staan malen niet om een huidskleur en of baard. Zwart verbieden is gelijk voor mij aan de middeleeuwen toe er een grote angst voor de nacht en haar duisternis was. Dus laten we niet weer heksen als nu Zwarte Piet verbranden maar het ‘licht’ zien in het geen dit feest ons allen bied! Je ziet maar weer hoe ook het Sint Nicolaas feest een feest van de verbeelding is. Laten allen die Zwarte Piet niet verdragen, leren kijken in hun eigen psychische dan wel misvormde gestoorde spiegel.

Laat irritatie zich zelf ontkleuren door Zwarte Piet niet zwart maken want dat blijft hij toch, maar we kunnen onze gekleurde medemens en zij die zich collectief schuldig voelen wel helpen te ontkleuren van hun frustraties. Laten we wel nuchter blijven en ons niet laten hersenspoelen waardoor het onschuldige Sint Nicolaas feest een feest voor kinderen blijft. Luister dan ook niet langer naar ‘nieuws’ dat waarheid en leugens niet kan onderscheiden als licht en duisternis! Dan worden wij als burgers van dit land niet langer meer afgeleid waar het werkelijk omgaat en laten we anderen ook toestaan hun Suikerfeest te vieren.

En de overheid laat die zich richten op opsporen van zwarte geld en alle andere daadwerkelijke duistere praktijken!

Geschreven door het 'zwarte schaap' van de familie,