Petitie tegen eens per 4 weken ophalen huisvuil in Hoorn e.o.


Gast

/ #473

2016-02-16 07:32

UPDATE

Vorige week zijn de nieuwe oranje bakken in Venhuizen afgeleverd.

Inclusief een nieuwe grijze rollemer die van een chip voorzien is. Da's alvast voor de toekomst: om uw afval te kunnen wegen. Dan gaan we straks dus toch naar beprijzing per kilo, hetgeen onze ''volksvertegenwoordigers'', samen met de ambtenaren en HVC-ers enige jaren geleden glashard ontkenden.

Want waar is die chip anders voor? Of gaan we de smoes ''handhaving'' nu even als tussenpaus misbruiken, zodat het klootjesvolk rustig blijft? Stapje voor stapje gaan we die kant op, en worden we belazerd.

Een chip is een chip, die beprijzing per Kilo komt er gewoon -wat HVC of andere leugenaars ook zeggen.

HVC is een manipulatieve zakkenvuller, niet zomaar een beetje, maar met bakken tegelijk. Hebben de burgers eigenlijk wel een vrije keus in deze? Het antwoord daarop lijkt nee te zijn. Waarom is dat eigenlijk? Waarom zouden wij, buurtbewoners, onze afvalverwerking niet zelf mogen tenderen? Door meerdere leveranciers om een jaarofferte te vragen? Je zal zien dat het veel goedkoper kan dan we nu aan HVC kwijt zijn. De rolemmers zijn gestandardiseerd, dus die passen op vrijwel elke vuilniswagen. En daarmee ook op de auto's van HVC concurrenten (en anders is dat zo gepiept). Het afval is van u. Niet van uw gemeente, en al helemaal niet van HVC.

 

HVC heeft commerciele belangen. Burgers doen (verplicht) steeds meer werk, betalen steeds meer, hebben een tuin of schuur vol met bakken (de vierde volgt binnen enkele jaren -blauw, voor papier), en HVC pakt de winst.

Onze ''volksvertegenwoordigers'' vertegenwoordigen ons allang niet meer. Zij lopen klakkeloos achter HVC aan.

 

Wat een corrupt land. Bah.