Red de bomen van Meise/Amelgem


Gast

/ #40 Bedroevend dat dit kan !

2016-02-06 17:07

Deze bomen maken deel uit van onze landschappen ! Wij kunnen niet begrijpen dat met dit erfgoed totaal onverantwoord wordt omgesprongen. Wij staan versteld dat zulk voorstel kon worden ingediend, maar veel meer nog dat voor zulke aberratie zelfs kon worden gestemd, in plaats van dit gewoon weg te lachen.  Bedroevend !

Het argument dat er takken ons hoofd kunnen vallen en dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk zou worden gesteld is zeer terecht. Maar dat zou maar eens temeer bewijzen dat Meise een van de duurste gemeenten is met de minste efficiëntie. De bomen worden gesnoeid, en waarom zouden precies deze bomen hieraan moeten uitzondering zijn ?

Er staan nog véél meer hoge prachtige oude gezonde bomen in Meise; moeten die dan allemaal gekapt ?

Wie waakt er nog serieus over het behoud van onze "landschappen" ? Ik kan zelfs het mooie kerkje van Oppem niet meer zien doorheen het aangelegd sparrenbos van één enkele particulier.

Iedereen wil een hoge haag liefst tot bij de stoep of zelfs tot aan de bestrating, met liefst nog wat kasseien of betonblokken op het voetpad (... als er nog een voetpad is !). Maar dat is dan niet gevaarlijk natuurlijk !

 Bedroevend !