"RED ONZE FONTEIN"


Gast

/ #74

2016-02-06 15:56

Als voormalig medewerker aan het Brugs Struktuurplan (opgemaakt in 1972 waarin wij toen reeds het openleggen van de Reie voorstelden...), zie ik niet in waarom de fontein mordicus moet verdwijnen.
Gepland in de as van de Steenstraat wensten wij naderhand een sterke attractie op het autovrije Zand, mede als een transitie naar Westbrugge.
Men kan oeverloos over de kwaliteit van het 'kunstwerk' van Canestraro-Depuydt blijven peroreren, maar ik stel vooral vast dat de fontein steeds haar oorspronkelijke rol vervuld heeft: mensen van alle leeftijden en van waar ook aantrekken.
Het is inmiddels bon ton om alles wat met de rehabilitatie van de binnenstad verbonden is te verguizen in naam van een elitistisch-progressief idioom dat hoofdzakelijk gedicteerd wordt door de heersende mode die morgen ook alweer voorbij zal zijn.
Ik pleit daarom voor enig respect voor de toenmalige investeringen in een voor Brugge belangrijke infrastructuur en sluit me daarom graag aan bij de mensen die de moed hebben om zich te verzetten tegen het huidig gratuit maniërisme.