Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1470 en nog zo´n mooi voorbeeld

2016-02-04 06:25

’Gevluchte homo’s bedreigd in asielcentra’

ARNHEM - 

Homoseksuele asielzoekers en gevluchte transgenders zijn hun leven niet zeker in de opvangcentra. Er moeten daarom zo snel mogelijk safehouses komen.

 

Dat zegt Janneke van Maanen, interim-voorzitter van homobelangenorganisatie COC Midden-Gelderland in het dagblad De Gelderlander.

,,Het gaat van ontlasting in bedden en het verbranden van kleding tot slaan en verkrachting. We horen dat de mesjes uit scheermesjes worden gehaald, om daar mensen mee te bewerken", aldus Van Maanen. Het COC Nederland onderschrijft haar verhaal.

Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) komt met het gebruikelijke ,,Horen , zien en zwijgen" verhaal.

Hoe kan het college van Breda en de Raad in godsnaam instemmen met nog meer opvang ? Dan heb je werkelijk zo´n bord voor je kop dat je bijna niet anders kan stellen dat je mede verantwoordlijk bent voor niet alleen de verdrinkingen op zee, maar ook al het geweld in de azc´s. Mooi hoor ´die humanitaire verplichtingen´. Met name zij zouden zichzelf de vraag moeten stellen: ´Hoe ziet Nederland er uit over 100 jaar´als we op deze manier doorgaan ?

 

https://www.youtube.com/watch?v=BHsOVH061yE