Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1469 Gaap, het zoveelste voorbeeld van nieuwe kansenparels

2016-02-04 05:54

’Drugs en bedreigingen in opvang Autotron’

ROSMALEN - 

De noodopvang op het Autotron in Rosmalen wordt geteisterd door doodsbedreigingen, vechtpartijen, brandgevaarlijke situaties en veelvuldig drugsgebruik. Asielzoekers spreken over een ’gevaarlijke situatie’. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zou nauwelijks ingrijpen.

 

Huisregels in de opvang worden veelvuldig overtreden, zeggen asielzoekers tegen het Brabants Dagblad. Zo werd ondanks het brandgevaar gerookt en eten gekookt in de slaaptenten. Tientallen asielzoekers in het kamp zouden regelmatig hasj en wiet gebruiken. Sommige bewoners zouden zelfs messen hebben.

Het COA stelt niets van ‘massale overtredingen van huisregels’ te weten. De kamers worden wekelijks gecontroleerd. "Maar we zullen nooit in kasten kijken, vanwege de privacy," zegt een woordvoerder.

Asielzoekers zeggen dat COA-medewerkers en beveiliging wel degelijk op de hoogte waren, maar zelden ingrepen. De beveiliging zou 's nachts en 's avonds uit slechts vijf mensen bestaan. "Ik denk niet dat het echte beveiligers zijn", zegt een Syriër tegen het Brabants Dagblad. "Bij een vechtpartij rennen ze hard weg."

In de noodopvang wonen sinds september zo'n vijfhonderd alleenstaande mannen, hoofdzakelijk uit Syrië en Eritrea.

Allerlei regimes dumpen ongewenste bevolkingsgroepen in nederland en er zijn nog steeds ,mensen die het woord ´vluchteling´in d emond durven te nemen. Fijn hoor, zulke buren. En wat doet de linkse gutmensch ? Die kadert het gelijk in en maakt het heel klein door te zeggen : ´daar heeft de buurt toch geen last van´. Hoezo ? Ten eerste is dat een nogal bizarre blik want blijkbaar is verkrachting, diefstal en geweld binnen de muren van een azc wel goed ? Ten tweede, daar heeft de buurt idd geen last van als je de poorten van de Koepel o pslot doet, maar er is overal vrije uitloop. Ten derde, als ze nu al zo huishouden en elkaar de kop inslaan, waarom zou dat dan anders zijn als ze met voorrang op al 10 jaar wachtende starters een huis krijgen toegewezen en naast je komen komen wonen ?