komst moskee in Geraardsbergen

OMDAT

/ #202

2016-02-04 01:10

- Omdat bidden ook thuis kan

- Omdat geloof misbruikt wordt om mensen tegen elkaar op te zetten

- Omdat er nog meer moslims uit andere dorpen/steden daar ook gaan naartoe komen, en het laatste wat we willen is   ghetto's veroorzaken zoals dat nu al het geval is in grotere steden

- Omdat het discriminerend is t.o.v. andere religies waar in België verder geen gebouwen komen voor bidplaatsen

- Omdat het in de huidige situatie (problematiek asielzoekers en I.S.) nog eens olie op het vuur gooien is

- Omdat zich verplaatsen naar Ronse of andere steden met een moskee niet zo een zware inspanning is voor wie er echt nood aan heeft ; er zijn mensen uit Geraardsbergen die zich voor zaken die ze niet kunnen uitstellen veel verder moeten verplaatsen.

- Omdat mensen zich niet meer veilig voelen wanneer ze een groepje moslims voorbij moeten stappen, omdat velen onder hen geen respect kunnen opbrengen voor vrouwen, anders denkenden, anders geäarden, gehandicapten, en zo voort...

- Omdat de politiek net wil dat we mekaar niet meer kunnen uitstaan zodat we allen Vlaams Belang en N.V.A. gaan stemmen, zodat ze niet doen wat ze beloven maar enkel de mensen die het nu al moeilijk hebben nog meer gaan beroven en de rijken rijker maken. De rijke allochtoon en rijke autochtoon halen daar vast wel voordeel uit, de rest mag stikken.

- Omdat er bijna niets meer mag, enkel de Moslims en de rijken mogen hier nog hun eisen stellen.

- Omdat we straks enkel nog verloederde wijken krijgen (zie regio's in Gent/Brussel/Antwerpen) waar een Belg zich vreemd voelt maar geen keuze heeft om ergens anders te gaan wonen daar de huizen in deze wijken van de grootsteden nog betaalbaar zijn.

- Of gewoon omdat we niet alles moeten toegeven? Niet altijd uit angst "ja" hoeft te knikken. Omdat er misschien nog hoop is om van een stad zoals Geraardsbergen die momenteel nog enkele mooie groene plaatsen kent, niet helemaal in de marginaliteit hoeft te vervallen?

 

Anders initiatief nemen om wekelijks een varkenskop gaan te leggen voor de moskee?