Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1466 Het aantal incidenten is veel groter dan bekend wordt gemaakt

2016-02-02 10:30

Ter Apel koploper azc-geweld

De meeste meldingen van incidenten op en rond opvangcentra voor asielzoekers zijn afkomstig van het azc in Ter Apel. Dat blijkt uit cijfers die de Nationale Politie vandaag heeft vrijgegeven.

De Nationale Politie wekte met een lijst eerder vanochtend de suggestie dat de meeste meldingen uit Dronten kwamen. Nu blijkt de politie een fout te hebben gemaakt in de tellingen, waardoor van Ter Apel slechts één adres werd meegenomen in plaats van alle adressen in het ’asieldorp’.

RTV Noord meldt dat er in Ter Apel in totaal 403 meldingen zijn geregistreerd.

In Ter Apel zit het aanmeldcentrum. Vorig jaar zijn er een kleine vijftigduizend asielzoekers naar het Groningse dorp gekomen.

In Dronten telde de politie vorig jaar tweehonderd meldingen. Azc Dronten bestaat uit een park van ‘duurzame huisjes’. Er is plek voor in totaal 1300 asielzoekers.

Na Ter Apel en Dronten volgen het azc Schalkhaar in de voormalige Westenbergkazerne met 197 meldingen, Azc Hoogeveen in de voormalige gevangenis De Grittenborgh (152), azc Veenhuizen in de voormalige gevangenis 'Groot Bankenbosch’ (139), azc Overloon in de voormalige gevangenis 'Maashegge' (138) en noodopvanglocatie Heumensoord bij Nijmegen (129).

 

Medewerkers van het COA mogen niet openlijk zeggen wat er gebeurt. Een incident met 15 mensen wordt als 1 incident genoteerd,diefstal,geweld,gewond tijdens gevecht, alles wordt gedownplayd. De waarheid is dat men Wilders niet in de wil kaart spelen!!! (Soennieten en Sjiieten worden gescheiden. Maar wanneer is de waarheid achterhouden "Wilders in de kaart spelen'???