Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1465 Het wordt steeds onveiliger in Breda

2016-02-02 09:49

Weer zo'n nietszeggende opmerking dat door komst AZC er meer politie op straat zou zijn en het dus de veiligheid ten goede zou komen. Puur gelul. de100-000 ste slappe , niet onderbouwde mening van een Gutmensch. Kunnen wij ook hoor. Draai het maar om. Sinds de komst van het AZC is er een stijging van 60% van alle overvallen.

 

BREDA - Het aantal overvallen in de gemeente Breda is in 2015 met ruim 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit een overzicht van politiecijfers die burgemeester Depla aan de raad heeft gestuurd. Het gaat om 28 overvallen, elf meer dan in 2014.

Depla noemt de stijging van het aantal overvallen zorgelijk. De meeste overvallen vonden plaats op zaken waar met contant geld afgerekend wordt of waar veel waardevolle spullen liggen. Afgelopen jaar nam Breda al maatregelen, valt in de brief te lezen. Onder meer besteden de stadsmariniers extra aandacht aan het Keurmerk VeiligOndernemen en hebben winkels na een scan adviezen gekregen, bijvoorbeeld over camera’s en het tijdig afstorten van contant geld.

Ook kondigt de burgemeester extra maatregelen voor 2016 aan. Zo worden er winkelscans uitgevoerd en gaat het Aware Team (politie, gemeente en vrijwilligers) omwonenden informeren en bewustmaken over incidenten in hun wijk.