Arthur moet weg uit Utopia


Gast

/ #5506

2016-01-10 16:39

Er is zo ongelofelijk veel mogelijk in de band tussen mens en hond. Elke keer weer doet dat me verbaasd staan. Verbaasd was ik ook toen ik op een hondenforum las over het plaatsen van een hond in de TV serie Utopia. Nu moet ik bekennen dat ik die serie nog nooit gezien heb. Ik zal dus ook niet oordelen over het programma zelf. Waar ik niet bij kan is dat een fokker overweegt om een hond te plaatsen in een setting waarbij het welzijn van het dier niet voorop staat.

Utopia kan geen stabiele situatie zijn, de mensen daar kiezen voor een TV optreden. Prima, moeten zij weten. Maar de hond kiest daar niet voor. Het is een individu, met een persoonlijkheid, met behoeftes. Een levend wezen dat met een beetje mazzel 12-15 jaar mee gaat. Dat een goede start verdient, met een baas die alles in zijn macht zal doen om tegemoet te komen aan de werkelijke behoeftes van een hond. Stabiliteit, veiligheid, rust, duidelijkheid en liefde. Socialisatie met zaken waar hij later in het leven mee te maken kan krijgen.
Onder begeleiding van een goede trainer in dit geval, Want van de fragmenten die ik heb gezien wordt ik niet vrolijk. Een pup opvoeden is niet makkelijk, vereist geduld en zelfbeheersing. Iets wat duidelijk afwezig is in dit geval. Kortom, dit hondje moet daar zo snel mogelijk weg en naar iemand die echt het beste met het beestje voor heeft.