Arthur moet weg uit Utopia

Claudepau

/ #3333

2016-01-10 09:12

Die pup moet daar zo snel mogelijk weg!!! Die mening had ik al toen de pup voor het eerst het terrein op kwam lopen! 

Als je een hond wil zul je je eerst heel goed moeten verdiepen in het ras en de ras eigenschappen. En kijken of het bij je past. Zeker een Mechelse Herder!

Ik heb zelf 10 jaar rotweilers gehad en nu een pitbull XL. Heb training met ze gedaan etc. Standvastig zijn. En inderdaad socialiseren. Zo'n pup legt al zijn vertrouwen bij jou dus is van jou afhankelijk. Deze pup wordt nu alleen gesocialiseerd met ruzie makers en gespannen sfeer.

Juist in zijn belangrijkste socialisatie periode! Er zijn geen auto's in Utopia...geen fietsen...etc etc. Je kunt zelf wel bedenken wat dit zo voor een hond wordt!

Een bange ..gestreste angstbijter!

Toen het pupje de eerste dag aan kwam lopen kon elke hondenkenner zien: een pittige pup...niet bang..opgeheven koppie...blaffen...

Dus deze heeft een standvastige baas en geen baas met "losse poten" nodig!!!! Nu kan die kwal hem nog schoppen. Kijken of dat over een paar maanden ook nog kan!

Die Iwan (ik mag hem al niet van begin maar dat terzijde) kan al niet normaal met mensen om gaan en met zijn eigen vriendin. Laat staan met een lieve onschuldige pup.

Dat hij maar een cursus zelfbeheersing en agressie training gaat doen.

Ik zeg: haal die pup daar weg en geef dat mooie dier een kans op een echt leven!

Want weet je wat het is...straks wordt die hond onhandelbaar en heeft de hond het gedaan en is het weer een slecht ras.Net als met de pitbull. Ga gewoon goed en verstandig om met honden dan krijgen zij ook een eerlijke kans om de mens kennis te laten maken met het mooie van een bepaald ras!

En die verantwoordelijkheid ligt bij de mens!