TEGEN de prijswijziging van de KNHS 2016

Marga Benes
Gast

/ #64

2015-11-11 22:53

De hele berekening van de bond klopt voor geen meter. Ben je geen wedstrijdlid dan krijg je 4x per jaar het blad Paard en sport gratis.

De wedstrijdruiter moest verplicht het blad afnemen en ervoor betalen dik €30. Dus als wedstrijdruiters het blad niet meer krijgen hoeven ze ook €32 minder te betalen. Dit staat los van wel of geen startkaart.

Bijna alle sportverenigingen geven hun leden een gratis clubblad, dus het was al absurd dat we hiervoor moesten extra betalen!

Maar de bond wil ons voor een plastick pasje €28 meer laten betalen, daarnaast worden de proefjes ook nog minimaal €2,50 per proef duurder.. en het lidmaatschap €2. Terwijl  het voor de bond juist goedkoper is geworden na invoering van de digitale aanlevering van data en dat verenigingen en ruiters zelf alles digitaal moeten aanleveren. Dat scheelde arbeidstijd, dus personeelskosten, dus een besparing. Logischerwijze zouden dan de bedragen naar beneden moeten gaan i.p.v. stijgen!

Daarnaast moeten we lid zijn van een paardensportvereniging die ook al heeft aangekondigd de prijzen te verhogen omdat er al minder leden zijn en er zijn nog geen 10 leden meer die wedstrijden rijden... het wordt alles bij elkaar gewoon voor hobby mensen niet meer te betalen!

Misschien moet de bond eens hun tarieven vergelijken met andere sportbonden en dan zullen ze begrijpen waarom er al minder wedstrijdruiters komen en door deze verhoging zal het aantal nog sneller afnemen en ouders zullen sneller besluiten om hun kinderen geen startkaart meer te geven,vaak hebben ze geen 1 maar meerdere kinderen en je wilt al je kinderen hetzelfde geven... En volgens mij zijn de kinderen van nu toch de toekomst voor alle verenigingen, daaruit moeten weer nieuwe topruiters komen?

Geen enkele sport is zo duur als de paardensport. Want als je lid bent van bv een  voetbalclub mag je ook wedstrijden spelen zonder extra te betalen alles zit bij je contributie in en is vele malen goedkoper dan een paardensportvereniging en als je ook nog een eigen paard of pony hebt wordt je helemaal een melkkoe.

De vereniging heeft leden nodig die hun club presenteren naar buiten toe, wedstrijdleden zijn het visitekaartje van een vereniging en trekken nieuwe leden aan. Dus beste KNHS wees zuinig op de wedstrijdruiters en verander deze tarieven snel.